Vårkänslor

Hur härligt är det inte med vårkänslan som infunnit sig nu den senaste veckan? Det känns verkligen lägligt med lite varmare väder nu mitt i denna coronahysteri. Barnen är fortfarande hemma med lätta förkylningssymtom. Tom har vabbat nästan hela veckan men igår var jag hemma med barnen och vi passade på att vara ute så mycket vi bara kunde eftersom dem verkligen börjat klättra på väggarna här hemma utan tillräcklig stimulans. Dessutom har vi hunnit med att grilla både en och två gånger i veckan vilket ju om något är ett tecken på att sommaren är på väg.
 
 
Att barnen och Tom gått hemma hela veckan märks dock ganska tydligt. Vårt hem ser ut som kriget verkligen. Tanken var igår när jag var hemma att jag skulle göra ett ordentligt röj på nedervåningen men eftersom vädret var så fint så slutade det istället med att jag röjde ute i trädgården istället. Idag är det lite kyligare ute så det får väl bli dagens projekt istället. Får se hur mycket jag lyckas få gjort dock då Tom är iväg hela dagen för att hjälpa våra vänner som bygger hus att resa deras husstomme och lär vara borta större delen av dagen.
 
Veckan på jobbet har varit lugn. Alla mina läkarkollegor som varit sjuka är tillbaks på jobbet igen och än har inte det stora tryck som finns på sjukvården i Stockholm kommit till Borås. Vi räknar väl med att vi ligger efter med ett par veckor  och förbereder oss på det värsta men vi får se. Än så länge njuter vi av att ha det lugnt och kunna flexa ut i tid.
 
 
Jag tänkte att jag skulle passa på att fråga er om det är något speciellt ni skulle vilja att jag gör ett inlägg om? Vet att jag fått en del nya läsare den senaste tiden vilket verkligen är roligt. Kommentera gärna om det är något som ni hade velat se här och har ni några frågor så kan vi ju samla ihop några såna till en frågestund lite längre fram. Ta hand om er och glöm inte att tvätta händerna, stanna hemma om ni är det minsta sjuka och undvik att besöka era äldre släktingar!

Postat av: Clara

Hej!
Jag önskar mig dina bästa tips när det kommer till: hur skall man tänka kring att söka AT plats, sökte du överallt eller bara på vissa ställen? Hur valde du ställen isf? Bästa tipsen för ett bra CV/personligt brev? Vad skall man tänka på? Bästa tipsen inför/under/efter AT intervjun? Hur kirrar man UL viket? Allt sånt :)) Stor kram!!

Svar: Åh det är klart det kommer ett AT-inlägg! :D Håll utkik <3
Alice Nerén

2020-03-29 @ 18:58:48
Postat av: Molly

Hej!

Tack för en fantastisk blogg och grattis till AT-platsen, så otroligt spännande!

Min dröm är också att läsa till läkare, håller tummarna för i höst men får se nu med tanke på hur läget är i världen... Iallafall, har du några sista tips eller råd till alla som funderar på att läsa till läkare, nu när du tagit dig igenom hela programmet?

Svar: Åh jag håller verkligen tummar och tår för att du kniper en plats! Vilken ort har du sökt in till? Världens bästa utbildning om du frågar mig (inte för att jag läst någon annan men ändå). Mitt bästa råd är att från början försöka hitta en bra studieteknik. Det är MYCKET lättare sagt än gjort då studier på universitetet skiljer sig jättemycket från studier på gymnasiet. Försök att hitta några klasskompisar att plugga med som både kan komma med pepp och stöd när allt känns tungt men som också fungerar som ett otroligt bra inlärningsverktyg där ni har stor nytta av varandras styrkor och kan turas om att förklara för och förhöra varandra. Det kan också vara bra att försöka släppa på pressen att allt skall vara perfekt. Kommer man in på läkarprogrammet är man van vid att få väldigt bra betyg med alla rätt på många prov. Det är både dumt och onödigt att sträva efter full pott på alla tentor utan man måste lära sig att lägga sig på en good enough-nivå.
När det kommer till praktiken är mitt enda tips att ta för dig. Var nyfiken och utnyttja att du faktiskt fått möjligheten att spendera dagen just där omgiven av en massa kompetent och kunnig personal och en hel hög med patienter. Ta varje tillfälle att lyssna på blåsljud, göra neurologiskt status, ta blodgas, prata med patienter om deras sjukhistoria. Det är ute på kliniken du lär dig på riktigt.

I övrigt har jag ju en massa tips samlade under "pluggtips" eller "Alvert tipsar" t.ex. så spana gärna in där. Stort stort lycka till nu! Kram <3
Alice Nerén

2020-04-06 @ 08:36:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: