Lite forskningstid

Livets första vecka som läkare sysselsätter jag mig med forskning. Är tillbaks på labbet där jag spendera hela termin 10 och jag skall vara medförfattare och stötta en kollega som är specialist i gynekologi i sitt arbete som bland annat innefattar mitt examensarbete. Väldigt roligt faktiskt att allt mitt slit jag lagt ner faktiskt nu kommer till användning och  att jag med all den tid jag lagt ner och den kunskap jag fått kan hjälpa någon annan. Projektet kommer pågå en bra tid framöver så detta kommer ju bli lite av ett sidoprojekt för mig men jag kunde verkligen inte tacka nej till att få stå med som författare till min första vetenskapliga artikel direkt. Det är stort och väger tungt i CVt.

Det känns konstigt att vara tillbaks på sjukhuset förresten, trots att jag var där senast förra veckan. Allt är precis som förut och ändå är allt annorlunda. Jag är inte längre student där och det känns verkligen skumt, som att jag inte hör hemma där längre. Lunchade med min forskningskollega och en annan läkare idag som jag gått med på operation och mottagning som student för bara ett par veckor sen och jag upplevde att hen tittade på mig på ett helt annat sätt när jag inte längre bar läkarstudentskylten. Så märkligt ändå. Skall bli spännande att se sen hur det känns att ta på sig skylten det står LÄKARE på.

Lite kvällstankar bara från mig uppkrupen i soffan med min nya snugrug jag fick i examenspresent av Tom. Han känner mig verkligen så väl den mannen 🥰 Hoppas ni alla har en mysig kväll!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: