Strokeavdelningen

Till neurologikliniken där jag jobbar hör två avdelningar, neurologiavdelningen och strokeavdelningen. Mina två första veckor har jag som sagt varit placerad på neurologen och jag hade precis börjat komma in i lite rutiner och lärt mig namnen på flera av sjuksköterskorna och undersköterskorna när det var dags för mig att byta avdelning.
 
Denna veckan har jag då alltså varit på stroken istället. Efter bara en vecka där vågar jag mig kanske inte riktigt på att dra några enorma slutsatser men det verkar ändå som att tempot är BETYDLIGT mycket lugnare där än vad det varit på neurologen. Jag har hunnit sitta och prata en del med mina kollegor, hunnit ta en lugn kopp te i personalrummet och inte jobbat över en enda dag. Det har varit ganska så passande i och med att jag inte alls mått hundra under veckan. Har känt mig otroligt trött och frusen hela veckan och det hela har inte riktigt velat släppa förrän nu i fredags då jag äntligen började känna mig som mig själv. Jag har under veckan bland annat fått eftermiddagsronda själv med sköterskan vilket var både kul och lite läskigt men det gick galant och det jag inte kunde svara på fick jag helt enkelt bara be om att få återkomma om efter att jag pratat med min överläkare. Inte svårare än så. 
 
 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte sitter med lite söndagsångest just nu. Det är långa och tuffa veckor jag har just nu med att vänja mig vid den långa pendlingen och allt nytt på jobbet. Det blir lite lättare för varje dag som går men det kommer nog ta betydligt längre tid än dessa tre veckor att vänja mig vid mitt nya liv som arbetande. Om två veckor väntar dock första betalda semesterveckan någonsin (!!). Då blir det en vecka i fjällen med familjen.. DET ska bli underbart!!

Postat av: Maria

Hur hamnar man på everyday.se 😊
Såg din blogg där och på bloggspaning 😊

Svar: Haha jasså, det visste jag inte ens! Vad roligt! Tyvärr vet jag inte hur man gör. Jag är inte så insatt utan fokuserar mest på att blogga om det jag brinner för och svara på de mejl och kommentarer jag får som förhoppningsvis kan hjälpa andra.
Alice Nerén

2020-02-23 @ 19:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: