Sista rondjouren

I lördags hade jag min sista rondjour på strokeavdelningen. Med tanke på det fina vädret så tog det emot lite extra att ställa klockan på 6 för att sedan spendera hela förmiddagen inomhus. 


Som rondhjälp (vilket vi UL är) är man schemalagd mellan 8-12 medan den ST-läkare eller specialist men jobbar med är schemalagd 8-13. Jag har inte under mina 6 månader på neuro/rehab-kliniken slutat min jour i tid utan det har oftast blivit så att jag jobbat till minst 13 och ibland närmare 14. Inget mig emot egentligen då jag behöver de extra pengarna men det blir ju helt klart svårt att planera in något annat den dagen eftersom man aldrig vet när man kommer hem. Jag och Matilda (min härliga sommarvikareierande underläkarkollega) konstaterade dessutom att vi fortfarande inte lärt oss att man måste ha med sig någon slags lunch/mellis eftersom man efter jouren har ytterligare en timmes bilfärd hem innan det går att få i sig lite mat. Man tror att man skall vara hemma vid 13 men är egentligen hemma först vid 14-14.30.

I lördags hade jag dock den lugnaste jouren jag haft under hela min korta läkarkarriär. Jag satt t.o.m. och pluggade lite i väntan på ett röntgensvar innan det var dags att knalla hem och utstämplingen landade på 11.58!! Det var fantastiskt skönt att få komma iväg i tid och spendera resten av dagen med familjen i det fina vädret men också härligt att få avsluta med en jour där jag kände att allt var under kontroll och att jag fick gjort det jag borde. Jag har ju haft en och annan mer eller mindre kaosig jour med akut dåliga patienter vilket är anledningen till att jag nu för tiden alltid bär med mig min akut internmedicinbok samt pocket-EKG-bok.. just in case. 


Nästa gång jag går jour nu kommer det att vara som AT-läkare på akuten. Det skall bli fantastiskt kul och lärorikt och med största sannolikhet är de kaosiga jourerna långt ifrån över. Kanska bäst att bläddra lite mer noggrant i den där boken tills dess! Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: