Jakten på ett underläkarvikariat

Och så var det ju det där med jobbsökandet. Jag hade ju inbillat mig att det inte skulle bli så svårt att få ett underläkarvik. Alla hade ju sagt att det löser sig på ett eller annat sätt. Nu sitter jag i alla fall här och blir mer och mer stressad för varje dag som går över att det ekar tomt i min mejlinkorg. Nu äntligen igår eftermiddag fick jag min första intervju inbokad men tyvärr bara för ett sommarvikariat. Nu efter bröllopet har jag ju definitivt inte råd med att vara arbetslös så jag håller verkligen tummar och tår för att det löser sig. I värsta fall kanske jag får kolla med mina nuvarande chefer och se om jag kan få jobba så många pass som möjligt som sekreterare/personlig assistent samtidigt som jag söker underläkarvik.
 
 
Nu har jag pratat med lite gamla kursare och fått lite fler kontaktuppgifter så jag skall slänga iväg ett gäng mejl till och sen är det väl bara att ligga på, ringa runt och jaga svar. Hade jag bara inte behövt bo kvar i Göteborg så hade det nog varit betydligt lättare men nu hoppas jag att ni håller tummarna för mig och att jag hittar något vik inom pendlingsavstånd istället. Har ni några tips tar jag tacksamt emot dem!
 
Någon mer som närmar sig examen och börjat fundera kring jobb och sommarjobb? Hur känns det för er?

Postat av: Maria

Hej!

Vill börja med att säga stort Grattis till bröllopet! :)

Läser termin 8 och har också börjat söka underläkarvik inför sommaren. Helt galet svårt att få napp på något.

Vill även söka något jobb (timanställning) till våren, så fort kirurgin är över, då mitt CSN tar slut and I need the money haha. Så tänkte kolla med dig om hur det är att jobba som personlig assistent? Är det något du rekommenderar? Tänkte även testa att ansöka till sekreterare då jag arbetat som det tidigare en sommar. Vet du om det går att söka timanställning som sekreterare? Hur jobbar du? :)

Mycket tacksam för svar!

Mvh, Maria

Svar: Ja inte visste jag att det skulle vara så här svårt att få jobb som läkare. Kom lite som en chock faktiskt, men vi får fortsätta kämpa båda två. På något sätt skall det väl ändå lösa sig tänker jag.
Jag har trivts bra som personlig assistent men mitt jobb är lite speciellt då jag jobbar hos en släkting och därför funkar ju sporadiska timmar ganska bra då vi känt varandra sen vi var barn. Jag har alltså ganska dålig koll rent generellt hur det är att jobba som PA när man söker jobbet som utomstående och känner nog inte att jag skulle kunna svara varken ja eller nej på din fråga om jag rekommenderar jobbet. Jag skulle nog personligen mer satsa på sekreterare om det är ett alternativ. Särskilt på akuten som jag jobbar (som timmis sen T5) så har det varit hyffsat lätt att få timmar och jag har trivts otroligt bra med alla fina kollegor och jobbet i sig. Om du bor här i Göteborg så tycker jag absolut att du kan söka timanställning som sekreterare på akuten om du är intresserad av det. Jag skulle kunna skriva ett mejl till dig med lite mer utförlig beskrivning av jobbet och mejladress till min chef om du är intresserad?

Sen finns det ju mängder med USKa-jobb om det är något som intresserar dig. Förstår verkligen att du är mest sugen på ett underläkarvik men får du inte det är ju erfarenheten av att ha jobbat på sjukhus inom en annan yrkeskategori väldigt värdefullt. Har även hört att det är väldigt trevligt att jobba på blodgivningscentraler.

Vet inte om det var ett särskilt bra svar men som sagt, är du intresserad av att veta mer om mina jobb och ev få kontaktuppgifter så skriv gärna det så kan jag skicka ett mejl till dig!

Hoppas du får ett fint avslut på helgen!

Kram, Alice
Alice Nerén

2019-10-26 @ 20:14:53
Postat av: Lena siberg

Pröva på Hälsobrunnen i Ulricehamn ta i så fall kontakt med Chefsläkaren Björn Bonnevier

2019-10-30 @ 16:53:07
Postat av: Maria

Hej igen!

Ursäkta för sent svar.

Tack för att du tog dig tid att svara!
Jag är väldigt intresserad av att höra mer om dina jobb och skulle gärna vilja ha ett mejl från dig.

Ha en fortsatt trevlig helg!

/Maria

2019-11-24 @ 17:04:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: