Håltimmar och lite mer jobbsnack

Hej hörni! Är inne på andra föreläsningsveckan på OBGYN-kursen nu. Föreläsningarna är intressanta men själva föreläsarna har haft en tendens att inte dyka upp vilket varit rätt så irriterande. Oväntade håltimmar helt enkelt vilket ingen i min klasshalva varit särskilt glad över och jag har valt att plugga hemma en hel del istället. På torsdag kommer jag ha sista föreläsningen på hela läkarprogrammet (!!!!) och sen är det praktik och seminarier resten av terminen fram till examen. Så sjukt ju! Däremot så anordnas det faktiskt varje termin en föreläsningshelg för oss T11or som skall ut på våra första jobb som repeterar viktiga saker från olika specialiteter som vi bör ha i färskt minne vilket jag verkligen tycker är superbra, men det ligger som sagt utanför skoltid och är mest för att damma av gamla kunskaper.
 
Så givetvis skall jag även uppdatera er lite på jobbfronten också. Jag har nu varit på tre jobbintervjuer och har verkligen fått väldigt fin feedback från alla tre med erbjudande om anställning, vilket dock skapade lite av ett "lyxproblem". Ett jobb var bara ett sommarvik och där fick jag tacka nej. Sen fick jag ett erbjudande om ett vikariat med start direkt efter examen men som är ganska dåligt meriterande för framtida AT-ansökningar (både pga fel sjukhus och lite nischad specialitet). Det sista vikariatet var mitt "önske-vikariat". Rätt sjukhus och en bra och bred specialitet som optimerar min chans att få AT just där. Kruxet är bara att anställningen skulle starta först i april-maj och som ni vet så har jag ju precis gift mig och har inte riktigt råd att ta 2-3 månaders obetald semester efter examen (vilket visserligen hade varit grymt skönt). Ja ni ser ju dilemmat här.
 
Min nya namnskylt som bara väntar på att få användas!
 
Så.. efter mycket bollande fram och tillbaka med både Tom, mina vänner, mamma och pappa kom jag slutligen fram till att det kändes alldeles för omoraliskt att tacka nej till vikariatet med start i februari för att sedan säga upp mig bara efter någon månad och starta på "önske-vicket". Det finns ju andra sökande som säkert också vill ha en chans att få vick och jag vill inte ta deras "plats" när jag ändå inte tänkt stanna. Därför valde jag att tacka nej till jobbet med start efter examen och ja till "önske-vicket" och så skall jag försöka få jobba som sekreterare i februari-mars i alla fall. Jag pratade med mina chefer idag och det verkade väldigt lovande faktiskt men de skulle kolla med schemaläggarna för att se hur stort behovet är. Eventuellt kanske jag t.o.m. kan få en heltidstjänst där i två månader vilket hade varit toppen.
 
Så för att sammanfatta så ser det i dagsläget ut som att jag jobbar som sekreterare i ett par månader efter examen för att sen i april-maj påbörja min allra första anställning som läkare. Alla datum och detaljer är inte riktigt spikade än men det känns bra och har jag väntat 7,5 år på att bli färdig läkare så kan ju omöjligen två månader till spela särskilt stor roll om det innebär att jag får ett riktigt bra vikariat som ger mig absolut störst chans till AT.
 
Jag vet inte om ni hängde med där för det blev lite rörigt men det har det även varit för mig fram tills för bara några timmar sen så jag klandrar er inte. Nu skall jag ta och plugga vidare om antikonception (preventivmedel) och klimakteriet så vi hörs!
 
 

Postat av: Elin

Grattis!! Vad roligt. Två månader är ingenting, det löser sig i slutändan!

Svar: Taaack! Ja det gör ju det haha, men det har varit rätt mycket jobb bakom "lösningen" så jag är väldigt glad att jag nu förhoppningsvis kan slappna av och fokusera på att bli klar med slutspurten på läkarprogrammet.
Alice Nerén

2019-11-13 @ 13:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: