Bara 1 vecka kvar

Ibland kan man ju verkligen förvånas över sin egen dumhet. Plugga 100% med två barn är ju så långt ifrån optimalt man kan komma. Det var dock nödvändigt för att få resten av livet att gå ihop (särskilt ekonomiskt) och nu handlar det ju bara om ca 1 månad till innan jag kan släppa skolan över sommaren. Jag har faktiskt jobbat stenhårt just med målet att kunna gå hemma från mitten av april redan från start men så, av olika omständigheter, har vi stött på en del problem på vägen som jag absolut inte kunnat styra över (kontrollfreaket i mig slår bakut) som lett till att planen inte riktigt hållt hela vägen. Det har varit fel siffror från de som analyserar våra prover i flera omgångar, det har varit oenigheter i forskargruppen om hur resultaten skall analyseras och dessutom åkte min huvudhandledare på en sjukskrivning på 3 veckor mitt i allt..
 
Nu har jag min första deadline om 1 vecka. Då skall ett första utkast av rapporten vara färdigt. Stress!! På fredag nästa vecka skall jag dessutom ha lyckats snickra ihop en poster till vår posterutställning i juni och om 3 veckor skall jag stå och presentera mitt arbete på engelska framför examinator, x antal läkare och hela min forskargrupp vilket får det att vända sig i magen på mig av nervositet. Jag tar några djupa andetag och jobbar på så bra jag kan. Snart är det sommarlov.. åh vad jag längtar!
 
Bjussar på lite bilder på saker som får mig att må bra som kontrast till denna något bittra text:
 
 
Hoppas er 1 maj är lite mer av en ledig dag än vad min är!

Postat av: Tanja

Usch, är det något som ingår på alla läkarutbildningar att stå och redovisa på engelska inför läkare m.fl.? :$
Samt, är mkt av undervisningen på engelska generellt? Kämpa på! Du är så duktig! :)

Svar: Nej verkligen inte och de flesta av mina kursare verkar ha en betydligt lättare och mer avslappnad muntlig presentation då jag har nog bara haft väldigt otur. vi behöver inte ens skriva vårt examensarbete på engelska även om det är rekommenderat. Vi har haft en handfull föreläsningar på engelska bara och powerpointsen kan vara på engelska ibland (samt vissa läroböcker) men uppfyller man bara antagningskraven i engelska till läkarprogrammet så är det absolut inga problem i min mening :) tack för din pepp!!
Alice Nerén

2019-05-02 @ 09:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: