En dag till jullovet

Det är bara några dagar till jul och för mig är det bara en dag kvar innan jag får ta ett välförtjänt sista jullov. Visserligen kommer jag behöva plugga lite grann ändå men jag slipper ju i alla fall jobba vilket man verkligen inte kommer kunna räkna med framöver. Jag skall bara klara av två seminarier imorgon men sen är det jullov för hela slanten och oj vad jag ska njuta.
 
När man får ta sig en kopp varm choklad på OBGYN-administrationens lunchrum efter en frusen förmiddag uppe på operation!
 
På tal om jobb så damp mitt anställningsavtal ner i brevlådan idag. Jag inser att det var ett tag sen jag uppdaterade er på jobbfronten och nu när min vår och sommar är spikad så kan jag ju berätta hur allt löste sig i slutändan. Jag kommer börja mitt första underläkarvikariat i maj. Jag hade givetvis velat börja jobba direkt efter examen men som jag skrivit tidigare fick jag erbjudande om ett riktigt bra vick på sjukhuset jag vill göra min AT så småningom och kunde bara inte tacka nej till det. För att ni skall förstå hur meriterande detta vicket är så kan jag ju bara nämna att det vid den senaste AT-antagningsprocessen antogs 10 AT-läkare och 6 utav dessa vickade på kliniken jag skall jobba på.
 
Under februari, mars och april skall jag jobba heltidstjänst på mitt jobb som sekreterare. Istället för att jobba på akuten som jag ju brukar så skall jag arbeta för en annan del av vårdadministrativt centrum och sitta på kontoret i Mölndal och skriva diktat på distans för gynakuten. Mina chefer verkar supertaggade på att jag skall komma dit och jobba och efter att ha fått upp lönen lite grann så känns det faktiskt ganska trevligt att få jobba där en tid och "vila lite" innan allvaret drar igång. Har jag väntat 7,5 år på att börja jobba som läkare så kan jag väl vänta 3 månader till trots att det känns litte surt att sitta och skriva diktat när man nu äntligen fått det där examensbeviset. Känns oavsett väldigt skönt att ha löst tiden efter examen nu och förhoppningen är ju att få fortsätta jobba på sjukhuset sen fram tills det att jag får min AT.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: