Sista terminen på läkarprogrammet!

Nu är vi igång! Sista terminen på läkarprogrammet! Kan ni fatta?? 

Så många gånger jag tänkt att "de där T11orna, de är ju praktiskt taget färdiga läkare, de måste vara superduktiga". Nu är jag där själv och känner mig mer vilsen än någonsin. Det känns som att jag hunnit glömma sååå mycket grejer jag en gång kunde rabbla som flytande vatten och att "alla andra" kan så mycket mer. Att dessutom få komma tillbaks från sommarlovet och höra kursare prata om hur mycket de jobbat under sommaren som underläkare på diverse avdelningar och akutmottagningar gör ju inte självförtroendet bättre för en som bara hängt med sina kids en hel sommar. Nu är det hög tid att sätta sig ock skriva ihop det där CVt i alla fall för jag vill ju verkligen inte gå arbetslös i vår men det tar emot för jag vet liksom inte vad som gör mig unik mot alla andra. Ja ni hör ju.. jag behöver nog peppa till mig lite innan jag börjar söka jobb för visst är det så att jag kan massvis med saker och det kommer med all säkerhet gå strålande även för mig att börja jobba. Varför skulle det inte göra det?


Det är hur som helst ovant att vara tillbaks. Har inte alls kommit in i rutinerna än med två barn som skall lämnas på förskola på morgonen så vi har nog inte kommit i tid till förskolan en enda gång denna veckan, men jag gör mitt bästa. Jag hade glömt hur mosig hjärnan känns efter en hel dag med föreläsningar och helt plötsligt har jag så mycket mindre tid och energi kvar till allt annat. Håller tummarna för att jag kommer in i det nya snabbt och att allt kanske känns lite lugnare efter bröllopet med allt fix och trix som det innebär.

Trots att det känns skrämmande så känner jag verkligen hur klar jag är med att vara student. Nu vill jag komma ut och tjäna egna pengar, göra nytta och kunna vara ledig när jag är ledig. Jag skall bara peppa till mig lite så att jag faktiskt vågar ta tag i det där jobbsökandet också! Någon mer som börjat plugga igen efter sommaren? Hur känns det?

Postat av: Angie

Helt rätt inställning att börja peppa dig själv mer! Klart du kommer fixa det minst lika bra som de flesta andra. Och vad som gör dig unik, hallå eller?! Du har lyckats ta dig igenom snart en hel utbildning samtidigt som du fått 2 barn på vägen som du ska hinna ta hand om och allt vad det innebär. Bara det gör dig unik! Det första som ploppar upp för mig är att du är otroligt duktig på att utnyttja din tid på ett effektivt sätt. Känns dom du hinner med så mycket under dagarna så som, scouter, kör, fixa inför bröllop, ta hand om 2 barn, jobbar extra m.m. och allt detta samtidigt som du läser en tidskrävande utbildning. Detta var bara en av dina unika och bra egenskaper, finns massor mer!
Tvivla inte på dig själv, be nära o kära att berätta vad det är som gör dig unik för att få idéer till ditt CV(ibland ser man inte det andra ser) och lägg ner tid på CV:et så kommer det bli toppen! Kraaaam.

Svar: Meeeen så fina ord ❤❤ Tack, det var precis vad jag behövde höra idag! Skall försöka peppa till och lyssna mindre på den där rösten som säger att man inte duger och inte kan. Känns dock mer dumt än smart att jag haft så mycket för mig det senaste och att allt har gått ihop hänger ju mycket på världens bästa sambo som alltid stöttar. Jag vet ju att jag vill jobba med detta mer än nått annat så längtar ju också orimligt mycket att äntligen få gå ut och "rädda världen" 😁😊 kraam
Alice Nerén

2019-08-29 @ 15:36:50
Postat av: Lou

Kan du inte skriva ett inlägg där du berättar mer om dina tankar på framtiden? Vilka AT-tjänster planerar du att söka (alltså om du typ tänker dig vårdcentraler eller något större sjukhus) och hur stora är chanserna att få en AT-tjänst i Göteborgstrakten? Har inte läst din blogg så länge och har ingen koppling till sjukvårdsyrket själv men vore intressant att läsa!! Tack för en bra blogg och hoppas att du får en trevlig helg!

Svar: Åh tack, det var en bra idé! Kommer absolut ett sånt inlägg då det ju är tankar jag brottas med ofta nu för tiden. Kul att du hittat hit och detsamma, kram!
Alice Nerén

2019-08-30 @ 14:07:27
Postat av: håkan

Förstår hur det känns, läser histologi nu och det känns stressigt när kursledaren säger att om man failar duggan så kommer inte det vara restdugga förrän mars. Liksom där börjar adrenalinet gå upp hahah :).

Svar: Ja det är verkligen inte kul att ha saker släpande efter sig (även fast det någon gång kommer att hända de flesta av oss). Det är stressigt nog att läsa till en tenta åt gången på läkarprogrammet tycker jag!
Alice Nerén

2019-09-01 @ 21:39:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: