AT-mässan

I tisdags lämnade jag för första gången bebisbubblan på över 5 månader för att bänka mig i en förläsningssal på medicinareberget. Mötte upp Emelie som sitter och jobbar med sitt examensarbete i längan för att gå på terminens AT-mässa som anordnas för oss på termin 9-11 av Sveriges läkarförbund. Vi fick först en föreläsning om AT-upplägget, löneförhandling och tips och trix om hur man skall tänka när man söker AT och sedan var det dags att armbåga sig fram bland resten av studenterna och de olika landstingens representanter utanför. 
 
 
Föreläsningen tycker jag var givande men väl på själva mässan kände jag mig mest uppgiven. Det är ju tyvärr så att jag inte har så mycket valmöjligheter när det kommer till AT i och med att jag varken kan flytta eller veckopendla och alla AT-möjligheter inom pendlingsavstånd bjussar på saftiga kötider vilket i slutändan leder till en förskjutning i framförallt löneutveckling. Att välja AT framförallt på grund av avståndet känns ju sådär när man ser hur mycket möjligheter som finns men det är väl bara att acceptera läget. Förhoppningsvis kommer jag att trivas oavsett var jag hamnar!

Postat av: Malin

Spännande det måste kännas att gå på AT-mässa vilket ju innebär att det inte är så himla långt kvar tills det är dags. Om du skulle välja och vraka bland allt du såg och inte tänka på familj och att det måste vara nära din hemort, hur skulle då välja för AT? Dvs om du bara drömmer dig bort lite?

Svar: Ja det hela känns plötsligt så nära och verkligt! Svår fråga då jag liksom inte funderat i de banorna alls. Men tittar man på rankningen som görs årligen av alla AT-läkarna så är det ju inte något av sjukhusen runt GBG som hamnar i topp. Dessutom har vissa AT-orter olika profil (inriktning akutsjukvård t.ex.) och längden på ATn varierar från 18-21 månader mellan olika platser. På vissa platser har man möjlighet att önska sidoplaceringar inom t.ex. barn eller gyn. Vet inte alls vad jag är sugen på i form av längd och önskeplaceringar men valmöjligheterna minskar helt klart när man inte kan flytta.
Alice Nerén

2018-09-22 @ 13:48:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: