Tentaplugg och jullängtan

Tre dagar kvar till tentan i samhällsmedicin. Just nu är det fortfarande rätt rörigt i mitt huvud med tanke på att det är så pass många olika specialiteter som samsas om en och samma tenta. Socialmedicin, arbets- och miljömedicin, försäkringsmedicin, rättsmedicin, trafikmedicin, geriatrik, allmänmedicin... Man vet liksom inte i vilken ände man skall börja. Sitter just nu och går igenom föreläsningspowerpoints och tänkte även köra lite frågor från gamla tentor för att se vad som verkar vara extra viktigt att kunna och sen lägga mitt fokus på det.
 
 
Efter tentan väntar två veckors vårdcentralspraktik och jag börjar bli lite nervös över det hela. Det var lääänge sen som jag satt ner och hade en konsultation med en patient och det var ännu längre sen som jag faktiskt funderade över handläggning av astma, lunginflammation, huvudvärk och depression som ju är vanliga diagnoser på en vårdcentral. Jag försöker så smått att repetera mina kunskaper genom att lyssna på bl.a. medicinpodden när jag t.ex. sitter på tåget/bussen på väg till och från skolan men det innebär också att jag fullkomligt stupar i säng varje kväll med en hjärna helt fullproppad med information. Förhoppningsvis har min hippocampus gjort sitt och lagrat in minnena i hjärnan så att de dyker upp igen när jag väl behöver dem.
 
Å andra sidan så ser jag redan förbi de sista 3 veckorna av kursen. Jag längtar så efter att få börja julpynta här hemma för första gången, att spela julmusik, äta pepparkakor, titta på julkalendern med Vincent och förbereda för Charlies första julafton som vi i år skall fira hemma hos oss. Tom ser inte alls fram emot allt julstök och visst är det mycket som skall fixas och en hel del julstress kring denna högtid men jag kan ändå inte låta bli att längta efter allt julmys. Jag är helt enkelt en hopplös julromantiker! Någon mer som är som jag?
 
Bilder från julen 2014 (V var nästan 5 månader):

Postat av: Malin

Jag längtar också till julen. Jag gillar allt med julen utan att köpa julklappar. Jag tycker att det är jobbigt att komma på vad jag ska köpa till alla, 11 personer. Men nu har jag köpt klart alla julklappar för i år så nu har jag bara det roliga framför mig. Om en vecka är det dags att börja pynta. När jag läser din längtan om Charlies första jul så kommer jag ihåg när vi skulle fira mitt första barns jul. Jag kände som du. Vi hade precis flyttat in till en stor lägenhet och vi såg verkligen fram emot att få fira jul i nya boendet tillsammans med vår dotter. Det blev inte som vi tänkt. Natten till julafton kom magsjukan. Det blev ingen rolig julafton. Snart hade vi alla fått magsjukan. Jag tog bort alla julsaker innan nyår för att glömma den jobbiga julen. Det var den sämsta julen jag haft någonsin. Stort lycka till med tentan och vårdcentralspraktiken.

Svar: För det första: Wow! Grymt imponerad att du redan är klar med alla julklappar. Vi är bara klara med barnens men jag får nog lägga på ett kol för jag tycker precis som du inte att det är speciellt skoj att stressa över det. Och för det andra: Fy vad fruktansvärt! Magsjuka av alla sjukdomar dessutom! Vincent fick feber på sin första juldag och bara det vart inte speciellt kul, särskilt eftersom vi firade jul i Bosared långt från sjukhus och så. Vi får hoppas vi båda slipper sjukdom i år! Sen är det ju faktiskt så att C inte kommer förstå nånting ändå så det är ju mer för Vincent som julen blir så där speciell egentligen! Stor kram
Alice Nerén

2018-11-21 @ 05:28:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: