BB-väskan

Nu är vi verkligen på nedräkning med bara 8 dagar kvar till BF (beräknad förlossning på gravidspråk). Sitter just nu i bilen mot Stenungsund för att hälsa på lite vänner innan vi ikväll styr skutan mot Bosared för att fira påsk där tillsammans med min familj och mina kusiner. Bilen är verkligen sprängfylld med prylar eftersom vi inte riktigt vågar åka iväg flera dagar utan att ha med oss BB-väskan bara utifall att.
 
På tal om BB-väskan så tänkte jag visa er vad vi (okej jag, Tom har helt gett mig fria händer) packat såhär andra gången gillt:

 
Jag försökte verkligen packa så lite som möjligt den här gången men det är ju också svårt just eftersom man inte i förväg kan veta hur länge man får stanna. Vi kan ju lika gärna gå hem efter 6-8 timmar (så kallad tidig hemgång) som att vi behöver stanna några dagar om jag eller bebis inte skulle må tipptopp. Får vi stanna mer än ett par dagar får jag nog skicka Tom att komplettera med saker hemifrån.
 
Har packat två filtar, en varmare och en tunn variant, lite beroende på hur varmt det är när vi ska hem (det snöade ju liksom bara för några dagar sedan??) och hur varmt det är på sjukhuset. För bebis skötsel har jag packat en tvättlapp, en "kräkhandduk", amningsnapp, amningskupor, torra tvättlappar, babyolja och två blöjor (vilket man ju får men bara för att ha till hemfärden "just in case").
 
 
I klädväg till lillpysen har jag packat 2 pyjamaser, en outfit att åka hem i, 2 par strumpor, ett par vantar, en tunn och en tjock mössa samt en overall. Lillebror kommer alldeles säkert ändå bara ligga hud mot hud i början men kan ju i alla fall inte åka hem naken och får vi besök kanske en pyjamas kan vara bra att ha.
 
Till mig och Tom har jag packat så lätt som möjligt. Här är listan på det som ligger i den väskan för den som är nyfiken:
 
Mobiltelefon och plånbok
Mobilladdare
Kamera + videokamera
Tandborstar + Tandkräm
Deo
Borste
Hårsnoddar + Hårnålar
Lypsyl
Schampo + Balsam
Bröstvårtssalva
Alvedon och ipren
2 Trosor
2 par strumpor
Morgonrock
Amningsbh
Amningslinne
Myskläder
Kalsonger + strumpor + tshirt till Tom
 
Det vi inte lagt i är snacks men jag får väl skicka Tom till pressbyrån om vi inte hinner komplettera med det senare. Gissningsvis kommer ju det hela gå så snabbt att det sista man tänker på är att äta godis men det kan ju å andra sidan vara gott att ha nått sen efter förlossningen.
 
Är det något vi missat? Ge oss gärna era bästa tips!

Postat av: Elin

Jag packade ner typ 4-5 trosor och strumpor till mig själv, var så skönt att kunna känna sig lite fräsch iaf :P hade en stoooooor påse godis också med mina favoriter som var mkt uppskattat plus bubbelvatten för jag blev så törstig av amningen :)

Svar: Ja jag kommer ihåg hur fantastisk den där första duschen var efter förlossningen! Kanske skall slänga ner några extra par ändå men annars hade jag nog tänkt rocka de där nättrosorna i alla fall ;D Så svårt att veta hur man kommer må efter förlossningen ju. Godis har jag inte köpt än men det skall fixas IDAG!! Och juste.. tack för tipset om vattenflaska. Hade nog förträngt hur törstig man blir!
Alice Nerén

2018-04-03 @ 10:20:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: