Vecka 40

Och så igår var det slutligen dags att gå in i vecka 40. Den allra sista veckan innan BF. Veckan som man väntat på och längtat efter sen det där plusset på stickan. Idag är det 5 dagar kvar till beräknat och ju närmare jag kommer dessto mer overkligt börjar det kännas. Jag har verkligen svårt att greppa att vi inom 3 veckor (absolut max) har en liten liten bebis här hemma och att jag skall få genomgå ännu en livsomvälvande förlossning. Livet kommer inom kort aldrig mer vara sig likt. Var mycket mer "redo" för några veckor sedan känns det som haha.
 
Barnet:
Ja lillebror är ju fullgången, fixerad sedan länge med huvudet långt ner i bäckenet och ligger antagligen bara och laddar batterierna inför förlossningen. Magen är sååå spänd och tung just nu men samtidigt så kan jag inte sluta tycka att den är rätt fin. Där inne ligger min lilla skatt och honom har jag fått äran att bära och ta hand om i 9 långa månader. Njuter av att få sitta och känna honom böka runt där inne och att klappa på magen. Har vad jag kan se inte fått en enda ny bristning den här graviditeten men hade ju en hel del från graviditeten med Vincent och har egentligen inte så mycket emot dem. De är bara beviset på att jag fått bära dessa två små underverk.
 
Jag:
Förutom att jag nu varit förkyld och täppt i näsan hela veckan så mår jag väldigt bra. Jag hade ALDRIG i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att jag skulle kunna må såhär bra i vecka 40 faktiskt med tanke på hur miserabel jag var när jag väntade Vincent. Visst blir man alldeles galen av denna eviga väntan på att nått skall sätta igång och visst är jag rätt trött på att vara gravid men jag är väldigt långt ifrån att sitta i duschen med kallt vatten rinnandes över mina svullna ben, storbölandes. Jag är snarare pirrig och förväntansfull i kombination med tröttheten och otåligheten. Äh, det är så svårt att förklara! 
 
Nu är jag dock som sagt fortfarande lite förkyld och V har även han blivit rätt dålig så man kan ju hoppas att vi alla får bli friska lagom till att det drar igång. Annars är du välkommen ut när du vill älskade lilla vän. Vi är många som väntar på dig och längtar efter att äntligen få träffa dig!
 
Bilderna är lite ur fokus idag men jag orkade bara inte ta om dem så det får helt enkelt duga!!
 
Så roligt att ni vill vara med och gissa när lillebror kommer ut förresten! Såhär ser den uppdaterade listan ut just nu. Många gissar på den 9onde så kanske är det det magiska datumet??
 
När kommer lillebror?
  • 1e April - Mamma och Tom (Inget litet aprilskämt i alla fall!)
  • 7e April - Ellen
  • 8e April - Klara och Nina
  • 9e April - Malin, Angelica och Hannah
  • 10e April - Jag
  • 11e April - K
Var gärna med och gissa om du inte redan gjort det!!

Postat av: K

Du skriver att dina graviditeter varit olika och att du mår mycket bättre denna gången. Har du någon teori om varför? Har du gjort något annorlunda eller är det bara att graviditeter kan vara olika överlag. Hoppas att du känner dig redo för förlossningen den dagen den väl sätter igång och jag hoppas att du kommer känna dig väl omhändertagen denna gång.

Svar: För det första tror jag att ingen graviditet är den andra lik men det finns en del faktorer som jag kan se skulle kunnat påverka. Kan ta och skriva ett inlägg om det för det är ju väldigt intressant ändå att det blivit såhär. Jag trodde liksom efter Vincents graviditet att jag var "en sån som hade jobbiga graviditeter". Är givetvis väldigt glad att det inte stämde! Tack för peppen förresten, jag håller också tummarna för en bättre upplevelse än sist <3
Alice Nerén

2018-04-02 @ 15:43:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: