BF + 5, vattkoppor och igångsättning

God morgon såhär 5 dagar över tiden! Bebis fortfarande i magen och nu har jag även Vincent hemma på heltid fram till förlossningen då det går vattkoppor på hans avdelning. Alltså tajmingen! Bröt ihop totalt när jag fick reda på det i tisdags när jag hämtade honom på eftermiddagen eftersom jag inte vet hur jag skall orka aktivera min busiga kille nu som höggravid. Håller verkligen tummar och tår för att det drar igång snarast nu så att vi istället kan få vara hemma hela familjen.
 
Igår var jag hos barnmorskan för förhoppningsvis sista gången. Fick vräka ur mig lite av alla mina tankar och även fast min BM inte kan göra så mycket så var det ändå skönt att någon ville lyssna lite på alla mina miljoner tankar som snurrar runt i huvudet nu när man bara går och väntar och känner efter. Allt såg fint ut med bebisen i alla fall och mitt SF-mått låg på 35 cm så jag följer fortfarande min kurva. Min BM gissade på att bebisen kommer väga 3700g så vi får väl se sen när han kommer ut om han är större än brorsan trots allt (Vincent vägde 3390g).
 
 
Fick även information om den så kallade SWEPI-studien som genomförs nu på flera sjukhus i Sverige. Kort sammanfattat vill man titta på skillnaden mellan att sättas igång en eller två veckor över tiden efter det att man nått 40 fullgångna graviditetsveckor. Tänkte att jag skall ringa och anmäla mig idag och i så fall kommer jag få komma in på informationssamtal på söndag eller måndag och då också lottas att antingen sättas igång direkt (eller dagen efter lite beroende på hur mogen man är) alternativt att sättas igång som vanligt efter två veckor. Med min vanliga otur så lär jag väl givetvis bli slumpad till den sena gruppen, hehe. Förhoppningen är ju trots allt ändå att jag kommer igång av mig själv innan dess så jag slipper sättas igång alls.
 
 
Nu skall jag dricka upp mitt te och sen får jag nog samla krafterna och bege mig ut på gården med Vincent en stund. Vi kan ju inte sitta i pyjamas framför tvn heeela dagen lång.
 
Ps. Följ mig på snapchat (Alvert1993) och instagram (alvert93) om ni är nyfikna och vill ha fler uppdateringar om "läget" ;)

Postat av: K

Jag lider med dig att behöva gå över tiden. Förstår att du bara vill få förlossningen avklarad nu. Vilken otur med vattkoppor på Vincents avdelningen. Hoppas att han inte har fått smittan redan. Om Vincent får vattkoppor om ett par veckor finns det då risk för att den lille också kan få det eller vet du om han i så fall har skydd från dig. Hoppas att förlossningen kör igång innan helgen är över så ni får möta er nya familjemedlem!

Svar: Bebisen skyddas i 6 mån av mina antikroppar som gått över moderkakan så går han det borde det bli en ganska mild variant (hade själv vattkoppor vid 3 månaders ålder). Däremot kändes det lite extremt att utsätta bebisen för smittan när den är precis nykläckt så jag avvaktar nog några veckor så att jag vet att han är frisk och tjockat på sig innan jag ev låter V gå tillbaks till förskolan. Dessutom inte jättesugen på att ha ensam hand om en nyfödd och en 3åring med vattkoppor 🙈 Hoppas också på en bebis innan veckan är slut ❤❤
Alice Nerén

2018-04-12 @ 15:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: