Osynlig kandis

Som läkarstudent kan man ibland känna sig som om man vore osynlig. Man är en "kandis" som mest bara finns där och svansar efter läkaren utan att göra allt för mycket väsen av sig. Extra tydligt blir det när man slängs in på en ny avdelning och inte riktigt har lärt sig avdelningens rutiner eller lärt känna personalen. De allra flesta läkare är väldigt duktiga på att få oss att känna oss inkluderade i verksamheten (särskilt de unga läkarna) men ibland stöter man som sagt på läkare som knappt noterar att man är där. Idag tog nog priset i osynlighet då följande situation ägde rum:
 
Vi var halvvägs igenom ronden, jag, min AT-läkare/handledare och avdelningens specialistläkare då specialistläkaren stannar upp och läser på min namnskylt, "Alice?! Har du varit här tidigare?". Jag sneglar lite frågande på min handledare och svarar sedan att "ja, jag var här hela förmiddagen igår och rondade med dig?".
 
Skoj med läkare som inte ens märker att man är där, *suck*. Dags att göra lite mer väsen av mig kanske? Visserligen har jag inte känt mig på topp då jag fortfarande inte är frisk men alltså hur osynlig kan man få lov att vara egentligen? Vi fick oss ett gott skratt i alla fall, jag och min handledare.
 

Postat av: Jonas

Hej!

Tack för en mkt intressant blogg.

Jag kommer själv påbörja Läkarprogrammet nu till våren, och undrar om du har möjlighet att svara på huruvida man som läkarstuderande får skåp på Sahlgrenska Akademin?

Tack på förhand! =)

Svar: Tack så mycket för de fina orden! Uppe i medicinarelängan där man har alla föreläsningar i början av utbildningen finns det skåp på flera ställen i korridoren där man kan sätta sitt eget hänglås. Dock är det först till kvarn så det gäller att knipa ett snabbt! ;) Grattis till antagningen och lycka till!
Alice Nerén

2017-11-28 @ 02:11:06
Postat av: Jonas

Okej. Tack för ditt svar =) Då får jag vara på hugget med andra ord.

Tack så mycket! Och Keep up the good work med din grymma blogg!

Svar: Ja precis! Själv så släpade jag på böckerna fram och tillbaks till skolan eftersom jag ofta pluggade hemma. Kul att få höra att folk uppskattar det man gör :D Kram!
Alice Nerén

2017-11-29 @ 03:42:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: