VAB-dag och länktips

Idag är jag istället för att stå på operation hela dagen hemma och tar hand om en liten sjukling som just nu sover i min famn. Det måste ju bara vara det bästa som finns att ha sitt goa lilla barn sovandes på sig?! Så länge man inte blir alt för kissenödig vill säga.
 
Största delen av dagen har jag spenderat med Vincent och tagit det lugnt då jag själv också känner mig lite krasslig men jag har ändå både lyckats få upp adventsljusstakarna i sovrummet och en stjärna på Vincents rum samt producerat en alldeles förträfflig text om impingement (vanligaste orsaken till smärta i axeln) och är därmed klar med min del av grupparbetet som vi skall lämna in imorgon. Känns jätteskönt att ha fått det överstökat! Nu sitter jag bara och väntar på att Tom skall komma hem så att vi kan påbörja matlagningen. Är verkligen jättehungrig men vill låta V sova en stund till innan jag väcker honom.
 
 
Tänkte avsluta det här inlägget med att ge er läkarstudenter, blivande läkarstudenter eller allmänt medicinintresserade människor några länktips:
 
Hypocampus - Som en enorm kursbok som sträcker sig över läkarprogrammets alla kurser. Finns även möjlighet att quizas på olika delar vilket är perfekt när man exempelvis tentapluggar.
 
Läkarstudent.se - Massa information samlad om antagning, de olika lärosätena, extrajobb under utbildningen m.m.. Finns även ett forum där man kan prata med andra studenter/läkare.
 
Internetmedicin - Som ett medicinskt wikipedia. Här hittar ni (oftast) uppdaterad information om tusentals olika sjukdomstillstånd och hur dessa diagnosticeras och behandlas i Sverige (till skillnad från kursböcker som gärna har några år på nacken).
 
Medibas.se - Också en helt fantastisk sida med information för studenter och vårdpersonal om ALLT. Perfekt att komplettera kurslitteraturen med! (Gratis för studenter)
 
 

Postat av: Sjuksköterskestudenten

Kan tipsa om Medibas.se också, som internetmedicin fast ännu bättre.
Gratis för studenter. =)

Svar: Ja den är också grym!! Tack skall läggas till :D
Alice Nerén

2017-11-30 @ 12:23:40
URL: http://blivandeanessk.blogg.se
Postat av: Mellos

Lite nyfiken bara , men var detta planerat att bli gravid igen under utbildningen? Jag har själv två barn och med handen på hjärtat så vet jag inte hur jag hade orkat plugga med två små barn.

Svar: Absolut det var planerat! Nu kommer jag få lillebror halvvägs igenom termin 9 och medan min sambo är pappaledig kommer jag läsa klart termin 10 också och då har vi bara 1 termin kvar på mina studier med två förskolebarn vilket jag är helt övertygad kommer lösa sig på ett eller annat sätt. Vincent är snart 3,5 nu och vi kände helt enkelt att vi fick göra denna uppoffringen för att det inte skulle bli allt för långt mellan barnen. Jag är givetvis orolig för hur vi skall klara livet som en familj på fyra men det tror jag de flesta är oavsett sysselsättning. Jag försöker tänka positivt och vet att allt går bara man ger sig sjutton på det, det är bara sån jag är. Kram!
Alice Nerén

2017-12-04 @ 09:07:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: