Vårt SPA-dygn på Sankt Jörgen

Efter en vecka med minimalt med sömn är det så otroligt skönt att det 1. är fredag och 2. vi alla tre är friska. Eftersom 0 intressant har hänt pga ovan nämnda sömnbrist de senaste dagarna tänkte jag ge er den maffiga bildbomben från vår SPA-helg för en vecka sedan istället.
 
Så fort vi lämnat Vincent hos sin mormor och morfar i lördags åkte vi hem för att packa det sista och sedan satte vi oss åter i bilen med siktet inställt på Sankt Jörgen Park Resort. Lagom till att vi rullat upp för den jättelika uppfarten till hotellet och parkerat hade det börjat regna så med väskorna i högsta hugg skyndade vi oss in i receptionen och checkade in.
 
Vårt härliga rum med utsikt mot golfbanan
 
Snabbt som attan bytte vi dock om och traskade ner till SPA-avdelningen. Där hängde vi några timmar i väntan på att vi skulle få göra vår inbokade SPA-ritual.
 
 
När det var dags för SPA-ritual fick vi först en liten introduktion tillsammans med några av de andra gästerna och blev tilldelade en liten necessär med produkter och instruktioner om hur ritualen skulle utföras. Vi kunde välja mellan tre olika teman: Relax, Purify och Energy. Vi valde Relax då den skulle innebära mest varma stationer och vi båda gillade doften som dessa produkter hade. 
 
Efter introduktionen fick vi en kort rundvisning på SPA-avdelningen och sedan var det dags att sätta igång. Vi fick bland annat skrubba oss, sitta i ångbastu, lägga ansiktsmask och gå i ett växlande varmt och kallt fotbad. Till en början var det lite trångt inne i himmelriket (där sparitualen äger rum) men jag och Tom tog lång tid på oss och tillslut var vi nästan de sista som var kvar. Vi avslutade vår ritual med att ligga och läsa en stund i eldrummet i sköna vattensängar framför en brinnande brasa. Hög mysfaktor helt klart! Jag vet ärligt inte när det var jag läste senast (annat än kurslitteratur då) men det måste ha varit innan Vincent föddes i alla fall. Innan vi lämnade SPA-avdelningen för dagen passade vi på att ta oss ett dopp i utomhuspoolen samtidigt som våra huvuden och axlar täcktes av snöflingor.
 
 
Efter allt SPAande gick vi upp till rummet för att göra oss i ordning inför middagen. I vårt SPA-paket ingick middag i priset och menyn för kvällen var redan satt vilket vi båda tyckte var lite synd. Maten var verkligen jättefin och vi fick varje rätt presenterad för oss men varken jag eller Tom är särkilt förtjusta i allt för "krånglig" mat (tacka vetja husman!!) och det kändes nästan lite jobbigt att inte kunna uppskatta maten som den verkligen förtjänade. Ett minus helt klart då jag och Tom hellre hade sett att man kunnat välja mellan några rätter i alla fall. Blodigt kött och fiskrom är inte riktigt för oss helt enkelt.
 
Förrätt bestående av grönkålssoppa, varmrökt lax, äpple och rom
 
Efter den sena middagen (vi hade blivit tilldelade en sittningstid klockan 21!) så satt vi en stund och pratade i hotellets lobby och bar. Efter knappt en timme var vi dock båda så trötta att vi bestämde oss för att gå och lägga oss. Visst blir man avslappnad av att vara på SPA, men också fasansfullt sömnig.
 
 
Morgonen därpå hade vi ställt klockan på 8 och drog då på oss träningskläderna för att köra ett pass i hotellets gym. Ett riktigt härligt sätt att kicka igång dagen och med tanke på den enorma frukost som vi sedan mumsade i oss var det nog bra att vi fick svettas lite grann haha. Frukostbuffén var till skillnad från middagen helt MAGISK. Det fanns verkligen allt som man kunnat önska sig och vi åt tills det verkligen inte gick att svälja en enda tugga till. Det enda som kanske saknades var pankakor/våfflor för att uppfylla alla mina frukostdrömmar (drömmer inte alla om gigantiska frukostbufféer?) men man kan ju inte få allt här i livet.
 
 
Efter frukosten rullade vi oss själva ut från matsalen och in i glashissen för att åka upp till hotellrummet igen och byta om. Resterande delen av dagen spenderades i SPA-avdelningen och jag låg länge uppe och läste på swayhyllan där det stod ett gäng motordrivna sängar som kunde gunga fram och tillbaka. Ljuvligt! Klockan 14 var det tillslut dags att checka ut och vi kunde glatt konstatera att vi, maten till trots, gärna kommer tillbaks till Sankt Jörgen.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: