3 dagar kvar

Så var tentaveckan här. Hade i förmiddags den sista föreläsningen innan tentan och det var en interaktiv föreläsning om akutpsykiatri där vi fick chansen att testa våra kunskaper lite och den kändes ändå rätt okej. Nu ljuger jag ju i och för sig lite då vi även hade en föreläsning om psykoterapi på eftermiddagen men den skippade jag och satt istället i biblioteket och pluggade med Emelie och åt tigerkaka. Helt klart en bra prioritering såhär 3 dagar innan tentan.
 
Just nu sitter jag vid köksbordet omgiven av högar med anteckningar strödda över halva bordet tillsammans med min dator, några pennor, en kopp te och en näve lösgodis och pluggar demens, ångest och personlighetssyndrom. Just nu känns magkänslan bra. Jag är ovanligt lugn och trots att det finns gott om saker som jag kan lära mig mer om så känns det ändå som att jag har greppet om det viktigaste, i alla fall inför tentan. Sen får vi väl se hur det går när jag kör min första arbetsdag på psykiatriblocket under ATn för ja, det är nästa gång jag kommer handskas med den kunskap som jag lär mig nu. Känns helt galet!
 
Är det någon annan som också sitter och tentapluggar just nu? Vad är det ni skall tenta i så fall och vilket program läser ni? Är så nyfiken på vad ni har för er! Nu peppar vi varandra så att vi alla kan njuta av lite påskledighet!
 
 
 

Postat av: Hedvig

Tentaplugg här med :) Läser läkarprogrammet i Örebro - termin 3 och vi har tenta på patologi inom sinnesorganen :)

Svar: Åh stort lycka till med tentan!! Spännande att se hur andra läkarprogram är uppbyggda runt om i Sverige dessutom. Termin 3 läste vi fysiologi, genetik och utvecklingsbiologi ;) Vad jag förstår det som så läser ni istället organsystem för organsystem va?
Alice Nerén

2017-04-11 @ 19:52:13
Postat av: Hedvig

Detsamma! :)

Ja precis. Utbildningen är uppdelad i tre stadium, där alla organteman återkommer i viss form varje stadium.

Så T1-T2 läser man normalfysiologi, cellbiologi, embryologi, histologi och anatomi kring 6 olika teman. Sen stadium 2 som sträcker sig T3-T6 läser vi mycket patofysiologi men även det normala. Sen T7-T9 är det mycket fokus på behandling och diagnostik :)

Finns både för- och nackdelar med allt :)

Svar: Åh vad spännande sätt att läsa! Ni verkar ha mycket praktiska moment också redan tidigt under utbildningen (kikade på din insta). Det är ju det bästa! Bara man är nöjd och trivs på det lärosäte man är så tror jag det spelar mindre roll i vilken ordning man läser saker o ting. Vi blir nog grymma läkare allihop! Glad påsk förresten ;)
Alice Nerén

2017-04-12 @ 08:23:22
Postat av: Anonym med läkarfunderingar

Rätt mysigt med tentaplugg ändå! Kommer ihåg sist jag pluggade på uni :)

Jag lutar mer och mer åt läkarprogrammet (var jag som skrev tidigare), så just nu pluggar jag Biologi 2 via komvux, för jag saknade tydligen den kursen. Känns lite mysko att vara "tillbaka på gymnasiet" såhär sju år efter studenten ;)

Svar: Vad spännande, kommer ihåg att Biologi B (som det då hette) var en av mina favoritkurser just för att man fick en liiiten försmak av läkarprogrammet. Kan förstå att det känns konstigt att vara tillbaks när det har gått så många år men tiden går ruskigt fort ibland och tänk att detta kanske är starten på en framtida läkarkarriär! Så spännande ju! Skall försöka skriva ihop det där inlägget under påskhelgen så håll utkik framöver! Glad påsk :) kram
Alice Nerén

2017-04-12 @ 13:27:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: