Fobier

Det finns en del saker som får det att verkligen krypa under mitt skinn. Kanske inte helt kan kalla det fobier men det var det närmaste ordet jag kunde komma på. Skulle snarare förknipa dem med rädsla och obehag än att säga att det är fobier men jag tror ni fattar. Tänkte lista mina 3 stycken största "fobier" här:
 
1. Spindlar. Usch dessa små krypande sakerna med långa och spretiga ben som i ena stunden sitter still i ett hörn för att i andra stunden susa över golvet. Orationellt javisst, men varje gång jag ser en spindel känns det som den skall krypa in under mina kläder... mår nästan illa bara av att tänka på det. Nä, spindlar är inte något för mig.
 
2. Mörker. Har sedan jag varit liten varit väldigt rädd för mörkret. Jag har helt enkelt lite för livlig fantasi och tycker det är så obehagligt att inte se vad som finns runt omkring mig. Brukar bli rädd för allt ifrån inbrottstjuvar och våldtäktsmän (dock inte helt orationellt kanske?) till stora vilda djur. Är jag ensam hemma och ska gå och lägga mig vågar jag nästan inte släcka i taket eftersom jag inte kan se en eventuell mördare som gömt sig i garderoben komma utsmygandes, haha. Tur att man nästan aldrig sover ensam när man är småbarnsförälder!
 
3. Mat i vasken. Detta låter nog konstigt men jag tycker att mat som legat i vasken är otroligt äckligt att ta upp. Jag vet inte vad det är som jag tycker är så äckligt egentligen men att ta matskrapan i vasken är nog något av det vidrigaste som finns. Har blivit mycket bättre sen jag flyttade hemifrån men när jag bodde hemma så undvek jag att rensa vasken så mycket det bara var möjligt. Väldigt skum rädsla egentligen!
 
Har ni några konstiga fobier?? Dela gärna med er i kommentarsfältet!
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: