Dopingkontrollen

Igår var det dags för årets kämpalek. Klockan 7.45 packade vi bilarna fulla med utrustning och barn och ställde sedan in GPSen på Vårgårda. För er som fortfarande inte riktigt har koll på vad en kämpalek innebär så är det kort och gått en enormt stor tipspromenad för scouter (1500 ca i år!!) där man både får hitta till kontroller och frågor med karta och kompass. Det hela är dessutom givetvis en tävling och den patrull (en grupp på 5-8 scouter) som vinner i respektive åldersgrupp får ett pris.
 
I år skulle vår scoutkår vara med och engagera kämpaleken och därför skulle vi hålla i en av kontrollerna. Temat på hela kämpaleken var olympiad och därför kom vi så finurligt på att vi kunde hålla i en "dopingkontroll".
 
 
Iförda en labrock i engångsmaterial hämtade "labassistenterna" på kontrollen in varsin patrull för att genomföra dopingkontrollen. Där fick grupperna förklarat för sig att patrullen som varit där innan lämnat urinprov och att de nu skulle testa och se så att de inte dopat sig under den pågående olympiaden. Reaktionerna från barnen (särskilt de yngre) var obetalbara innan vi såklart avslöjade att det faktiskt inte var kiss i muggarna de hade framför sig.
 
 
I de 5 muggarna fanns istället en gulfärgad vätska (vatten och karamellfärg) som var smaksatt med 5 stycken olika aromer; Hallon, banan, jordgubbe, svarta vinbär och mynta. De fick sedan lukta och smaka på "kisset" och placera ut kort på de olika smakerna framför rätt mugg. För att göra det ännu svårare för de äldre fanns det fler än 5 kort att välja på för dem.
 
Själv hade jag som uppgift att fylla på nya muggar inför varje ny patrull och eftersom vi hade mellan 6 och 7 stationer rullande samtidigt hade jag inte en lugn stund. Förutom ett ösregn som gjorde oss alla helt genomblöta så var det dock en väldigt rolig dag och jag kom hem med händer luktandes som en hel godisaffär. Det är så härligt att få vara ute i friska luften en hel dag och kontrollen verkade uppskattas av de flesta barn som skrattandes traskade vidare efter att ha "smakat på kiss".
 
Mitt lilla tillhåll i skogen, försökte undkomma regnet genom att spänna upp en presenning
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: