Diabetesveckan

Förra veckan hade vår grupp diabetesvecka. Jag hann inte prata så mycket om den här pga livskaos i övrigt men tänke att jag skulle sammanfatta mina tankar om diabetesveckan i en fin liten lista:
 
1. Diabetes (både typ 1 och 2) är en sjukdom som är betydligt mer komplicerad än vad jag trott, men också väldigt intressant.
 
2. Diabetes är verkligen inte en sjukdom som jag skulle vilja ha. Jag hyser en stor respekt för de (särskilt de insulinbehandlade) som dagligen måste sköta en av kroppens livsviktiga funktioner helt manuellt.
 
3. Läkarna (eller de två jag träffat i alla fall) på diabetesmottagningen är mycket trevliga och duktiga
 
4. Sjukdomen drabbar personer olika hårt. Alltifrån att tycka att sjukdomen är ett heltidsjobb till att känna att sjukdomen knappt stör ens vardag är helt normalt bland diabetespatienter, något jag själv inte alls reflekterat över innan diabetesveckan.
 
5. Det märks klart och tydligt när en patient är obekväm i en läkarstudents närvaro. Tacka nej om det inte känns bekvämt, både för din egen skull och för vår.
 
6. Diabetesmottagningens fikarum är tydligen det fikarum där det bjuds på mest kakor och andra sötsaker. Något motsägelsefullt kanske :'D
 
 
Allt som allt är jag mycket nöjd med diabetesveckan. Hade två dagars självstudier vilket var rätt skönt och resten av veckan fylldes med kandidatmottagning, föreläsningar och en massa falldiskussioner. Nu är vi snart halvvägs in i Endokrinologiveckan och jag tänkte att jag berättar lite om den i slutet av veckan.
 
Nu är det dags för mig att få mig lite skönhetssömn! Ni skulle se mina påsar under ögonen... Godnatt vänner!
 
Är ni sugna på att veta mer om diabetes kan jag varmt rekommendera bloggen diabetesia.se där en 23årig tjej skildrar livet som typ 1 diabetiker och allt vad det innebär!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: