Nu lämnar vi T4 bakom oss

I måndags var det dags att bänka sig framför Biomedicinsk Fördjupning 2. Låter kanske inte så saftigt och skall jag vara helt ärlig så längtar jag enbart efter att dessa två veckor skall passera förbi så smärtfritt som möjligt men jag inser såklart att denna tvåveckorskurs har något slags syfte som är utvecklande och bra inför framtiden. Varför en tvåveckors kurs behöver 3 olika examinationer förstår jag dock inte?! Något som däremot är mer spännande är att jag officiellt kan räkna mig som T5a! Tjihoo! Vi börjar verkligen närma oss halvvägs nu.
 
Föreläsning i byggnad utan micro -> Lunch på stan med Emelie
 
Både på grund av start av urtråkig kurs och det faktum att jag helt ställt in mig på omtenta för Patologin gjorde att jag inte riktigt kunde slappna av och glädjas över terminsstarten i förrgår men så, igår kväll, kom tentaresultatet. Pulsen gick dirket upp till säkert 200 slag/min när jag såg meddelandet på anslagstavlan. Jag öppnade dokumentet med en lätt darrande hand och scrollade sakta, sakta ner till min tentakod och... jag blev GODKÄND. Var tvungen att dubbelchecka flera gånger men jo, visst låg jag 7 poäng över godkäntgränsen. Godkänd med god marginal!
 
Tentaresultatet firades med årets första semla!
 
En enorm sten lyftes från mina axlar i och med tentaresultatet och nu har jag bara den där gnagande ersättningsuppgiften kvar efter mig. Sen börjar det på riktigt! Så fort vi blir klara med BF2 så kickar nämligen första kliniska kursen igång. Är så rackarns nervös men samtidigt sjukt peppad. Det är ju först när man kliver ut ur sin bekvämlighetszon som man kan utvecklas så det är nog bara hälsosamt med lite nervositet. Har hur som helst saknat praktiken så skall bli jätteroligt att få dra på sig läkarpyjamasen och stetoskopet igen. Tänk att lilla jag skall bli läkare liksom? Är inte det galet?!

Postat av: Rebecka V

Så duktig! 👏🏻👏🏻

Svar: Taaack ❤❤
Alvert

2016-01-20 @ 14:04:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: