En dejt på akuten

Igår fick jag och Tom till en väldigt spontan date night på tu man hand. Ni som följer mig på instagram och/eller snapchat kan ju knappast ha missat detta. Vi spenderade nämligen kvällen/natten på akuten. Tom smsade mig när jag var iväg på ungdomsrådet att han hade svimmat när han snytit sig och efter lite tjat från min sida hade han tillslut ringt 1177 som tyckte att vi skulle åka in. Som tur var låg Vincent redan och sov så vi ringde hit mamma och åkte sedan till Mölndals sjukhus.
 
 Optimistiska precis inkomna till akuten vs 1 timma senare
 
Trots att väntrummet var helt tomt fick vi vänta nästan 2 timmar på att få komma in och efter blodprov, blodtryck, EKG osv. fick vi vänta nästan ytterligare 2,5 timma innan vi fick träffa läkaren. Vi började tro att vi var bortglömda där inne eftersom ingen sagt vad vi skulle vänta på eller hur långt tid det skulle kunna ta. Ibland kan man ju undra vad det är för branch man ger sig in i?! Tom satt dessutom med en POX-mätare i örat under hela den tiden och det enda nöjet vi hade var att studera hur kurvan löpte amok när Tom rörde på huvudet.
 
Rätt så slitna och trötta småbarnsföräldrar som bara ville åka hem
  
En snabb anamnes, nervstatus och lite hjärt- och lungljud (som inte ens utfördes korrekt över alla lungloberna!!! #viktigpetterläkarstudent) senare fick vi svaret att allt såg normalt ut och att han inte skall snyta sig mer. Jag och Tom skrattade först men hejdade oss snabbt när vi såg allvaret i läkarens min. Ingen skämtgubbe där inte. Hur man undviker att snyta sig är för mig en gåta. Måste man, så måste man väl? 
 
Tydligen så hade krystningen vid snytningen lett till en så kallad vasovagal reflex vilket innebär att vagusnerven retas och utlöser en svimning. Av någon anledning så är Tom mer lättretad just nu vilket tydligen kan ha en massa orsaker som sömnbrist, infektion osvosv. Händer det igen så skall han åka in en gång till men jag kan väl säga som så att ingen av oss är sådär jättesugna efter gårdagens besök.
 
Kom hem någon gång strax efter 3 och staplade direkt i säng. Vincent vaknade pigg och glad vid halv åtta så då var det bara att stiga upp, med drygt 4 timmars sömn i bagaget. Ni kan ju gissa hur jag har mått idag? Kom hem från skolan efter en stund då vi fick sluta tidigt och skall vila mig lite innan det är dags för hämtning på föris. Längtar såååå efter att få gå och lägga mig ikväll!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: