Gör pluggandet roligare

Bättre sent än aldrig kommer nu mitt fjärde inlägg upp i min pluggtips-serie. Denna gång blir det ett lite mer lättsmält inlägg om hur du kan göra plugget lite roligare. Här sätter bara fantasin dina gränser och mycket har jag varit inne på innan men som ni vet så tycker jag det är viktigt att man skapar en positiv atmosfär när man pluggar eftersom det både blir lättare att motivera sig och komma ihåg det man läser.  
 
1. Färgglada pennor Använd färgpennor både när du skriver men framförallt när du ritar olika pilar, figurer och former. Gå inte til överdrift eftersom det lätt kan bli rörigt för huvudet men stryk under med glada färger, färgsätt rubriker eller skriv ett viktigare stycke i en annan färg. Det är så mycket roligare att läsa och titta på och om anteckningarna vid första anblick får dig att le är du på rätt spår. Det kan även vara smart att ta med någon extra färg eller överstryckningspenna under själva föreläsningen så att du snabbt kan markera vad föreläsarna lägger extra krut på.
 
2. Plugga med en vän Finns sååå mycket fördelar med denna punkt men den allra bästa är väl ändå att det blir så mycket roligare. Så länge man passar sig för att hamna i snicksnack-fällan så kan ni båda komma undan med en rätt så trevlig och effektiv pluggstund. Själv brukar jag oftast plugga ensam men jag önskar att jag fick till fler pluggtillfällen med min kära vän Josefin som pluggar maskinteknik på Chalmers. Älskar när man kan förena nytta med nöje!
 
Världens finaste vän och pluggpartner in crime
 
3. Gott att äta Vad är en härlig pluggstund utan något smarrigt att äta? Frukt och te brukar vara stora favoriter hos mig men fika av alla dess slag brukar funka alldeles utmärkt. Chokladbollar, kanelbullar, lite choklad eller en påse nötter är helt perfekta pluggtillbehör.
 
4. Musik Om du kan koncentrera dig så sätt gärna på lite av din favoritmusik när du pluggar. För mig varierar det lite beroende på hur trött jag är osv. men  ofta när jag är ensam hemma kan jag tycka att det blir lite för tyst och då kan det vara skönt med lite bakgrundsbrus. I pluggpauserna kan jag allt svänga loss lite här hemma. Fuldansa när ingen ser är ju bara så underbart!
 
5. Ha en plan för dagen. Sätt upp små, realistiska mål för dagen som du vet att du kan klara om du pluggar på som du ska. Den bästa belöningen man kan få är att känna att man blir klar med någonting och efter det är det lättare att slappna av när du slutar plugga. Det är roligt att tävla lite med sig själv och du blir peppad att fortsätta.
 
Ja det blev kanske inte en så inovativ lista idag men vad kan man förvänta sig av en småbarnsmamma en måndagkväll *haha*. Som vanligt efterlyser jag era egna pluggtips så skriv dem gärna här i kommentarsfältet och har ni några frågor är dem mer än välkomna. Glöm inte att trycka på Gilla om ni vill se ytterligare såna här inlägg!
 
Detta inlägg ingår i min serie om pluggtips. Alla samlade inlägg hittar ni i huvudmenyn under Kategorier -> Pluggtips

Postat av: R

Säg till om du vill ha pluggsällskap :) Jag har förvisso valt att ta igen en del sedan tidigare terminer, så jag är har ej kommit lika långt som dig. Dock är det, som du skriver, roligare att plugga tillsammans, om en så till största delen bara sitter och fokuserar på sitt.

Förresten, tack för att du tar dig tid och skriver denna typ av inlägg, de uppskattas :)

Svar: Men gu va glad jag blir att du tycker om dessa inlägg! Så underbart att få respons från er. Skall absolut försöka att skriva fler eftersom jag märker att de är väldigt uppskattade! Tror inte riktigt jag hängde med dock, vilken termin läser du?? Stor kram!
Alvert

2016-02-16 @ 09:38:51
Postat av: R

Ingen fara :) Det var jag som var otydlig och ej skrev vilken termin jag läser.

Jag fick pausa i mitten av fysiologin på T2 pga. att jag släpade med en hemsk MCB :O Så nu har jag tagit uppehåll för att ta igen MCB för att sedan hoppa på läkarprogrammet igen till hösten :)

Kram

Svar: Jahaa då förstår jag! MCBn är verkligen inte rolig. Skrev den själv 3 gånger inann jag klarade den så jag lider verkligen med dig. Kämpa på du bara för det är värt det. Utbildningen blir så mycket roligare när man äntligen får komma ut på lite mer praktik. Tror du kommer klara det galant! Ser du mig i korridoren i höst så får du gärna säga hej!! KRAM
Alvert

2016-03-02 @ 17:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: