Semester eller vardag

Igår drog vardagen igång igen med dunder och brak. Var på plats på jobbet klockan 6.30 för att snabbt byta om, ställa in min eminenta lunchlåda beståendes av pasta, morötter och mamma scans köttbullar i kylen och bänka mig nere i källaren framför datorn.
 
Tom fick lämna första dagen på föris och det hade inte skett helt utan tårar tydligen. Inte så konstigt när man inte varit där på fyra veckor men när jag sen kom och hämtade klockan halv fyra hade det tydligen under resten av dagen gått hur bra som helst. Det var andra barn som tagit terminsstarten betydligt hårdare om man säger så :/
 
Jag är fast besluten om att inte låta vardagen bli tråkig och jobbig bara för att semestern är slut. Visst är det klart att det är skillnad på att lunka hemma och ha semester jämfört med att jobba/gå i skolan hela dagarna långa men semester har man faktiskt under en väldigt begränsad tid och man blir nog snabbt tokig om man skall gå runt och vänta på att bli ledig igen. Det gäller att göra vardagen så härlig det bara går helt enkelt och hitta de små sakerna som sätter guldkant på en annars så stressig och hektisk vardag.
 
Här kommer en lista på 3 saker som sätter guldkant på min tillvaro just nu:
 
1. Att på kvällen efter en lång dag få krypa ner i sängen och dra mitt stora fluffiga täcke över mig som jag fick när jag fyllde år. Älskar mitt fluffiga täcke och är på ett sätt glad att det är lite svalare så att det går att använda!
 
 
2. Att vi fortfarande har en så bra ordning i lägenheten. Jag njuter ända in i själen av att ha det städat runt omkring mig och det är hundra gånger roligare att gå runt och pyssla med tvätten eller disken när man vet att det bara är lite grann som behöver fixas.
 
3. Att jag fick ta en långfrukost idag tillsammans med Vincent då jag jobbar kväll. Vi åt äggmackor, tittade på Pippi långstrump, lekte med bilar och kramades. Det gäller att ta till vara på alla stunder man får med honom nu när vi är åskilda flera timmar om dagen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: