En mammalista

Hur många barn har du och hur många planerar du att skaffa?
Ett och vill nog ha tre barn. Tom däremot vill bara ha två så vi får väl helt enkelt vänta och se hur många det blir ;)
 
En grej som är barn/babyrelaterad som är ett måste:
Våtservetter! Nu vet jag att alla inte vill använda våtservetter på sina barn men de är bra till så mycket mer än att torka rumpor med. Kladd och smuts på kläder, i ansikte, på nappar, händer, vagnen eller dina jeans räddas allt som oftast av en våtservett. Perfekt om man som vi har ett barn som mer än ofta kladdar ner sig och allt i sin omgivning!
 
Något du älskar att göra med ditt barn:
Att sätta på hög musik i vardagsrummet och dansa loss tillsammans. Egentligen spelar det inte så stor roll vad vi gör så länge vi är tillsammans och när jag ser att han har roligt har jag det också.
 
Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
På väldigt många olika sätt. Jag tillhör inte de människor som säger att "de knappast märkt att de fick barn" och att "allt var så självklart och han bara hängde med". Livet förändrades totalt den dagen Vincent kom till oss. Det har varit en bergodalbana som både varit jobbig men också fantastiskt härlig. Det var mycket jobbigare att få barn än jag hade trott men också mycket mycket roligare. Nu när Vincent är "lite äldre" har vi landat i en perfekt balans och livet som mamma är helt magiskt trots känslan av att tiden aldrig räcker till till allt man vill göra. Jag har fått ett helt annat perspektiv på livet och utvecklats till det bättre, både som människa och som mamma.
 
Favoritbutik att shoppa till barnet och varför?
NEXT. En butik på nätet (finns en fysisk butik i stockholm) från England som säljer sååååå fina barnkläder. Bra kvalité, finare än de ser ut på bilderna och till riktigt riktigt bra priser. Nu när pundet står lägre så skall man verkligen passa på!
 
Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?
Så länge jag kan minnas. Har alltid velat bli mamma och för mig är familjen en så otroligt viktig del av livet. Kommer själv från en stor släkt och är uppvuxen i en fantastisk familj. Jag är dessutom löjligt intresserad av allt som har med graviditeter och förlossningar att göra. Vi får se vad jag tycker om barnmedicin och obstretik under termin 11 ;) 
 
Det bästa som finns med att vara mamma?
Den villkorslösa kärleken och att från dag ett få följa ett litet knytes resa mot att bli vuxen.
 
Något mindre roligt med att vara mamma?
Att känna att tiden och energin inte räcker till allt man vill göra.. och allt kladd! Tror jag blir galen ibland på allt som hela tiden skall torkas av och alla kläder som förstörs med diverse fula fläckar.
 
Ditt bästa tips för en ny mamma:
Lyssna på dig själv mer än på någon annan. Jag stod ut med amning i 10 månader trots att jag i perioder satt och grät av smärta vid varje matning eftersom amning ju är "det absolut bästa för barnet" och jag så hemskt gärna ville amma eftersom det också såklart är väldigt mysigt. Jag hade besparat mig mycket lidande och antagligen fått en mycket bättre upplevelse av att ge ersättning delvis.
 
Vi försökte också få Vincent att somna i egen säng när han var mindre med varierande resultat. Vissa dagar kunde läggningen ta timmar. Så här i efterhand så undrar jag varför jag inte bara lät honom somna hos oss i soffan de kvällar då han hade svårt att komma till ro. Antagligen läst något dumt på nätet om att barn ABSOLUT skall kunna somna själva i egen säng. När det väl är dags för nummer två hoppas jag att jag lyssnar bättre på mig själv och på vad mitt barn egentligen behöver.  
 
Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt barn:
 
Foto taget av min fina vän Michaela


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: