Bulgarien 2016

Tänkte att jag skulle skriva lite om vår resa till Bulgarien för den som är nyfiken. Vi bokade vår resa med Ving och bodde på Helios Hotel i Balchik precis vid stranden mot svarta havet i en vecka. I priset ingick det, förutom hotellrum och flyg, även busstransfer från flygpatsen och frukostbuffé på hotellet. Jag kan väl säga som så att jag var rätt så rejält nervös när vi stod på flyplatsen i kön till incheckningen. Bulgarien var ju lite av en chansning då det var ett relativt billigt resmål och vi hade heller aldrig flugit med Vincent tidigare. Vi hade faktiskt inte ens åkt bara jag och Tom någonstans utan har annars alltid ackompanjerats av vänner.
 
  
Både flygresa och bussresa gick dock strålande och Vincent tyckte det var jättespännande. Skulle absolut kunna skriva ett inlägg om tips inför resa med småbarn om någon skulle vara intresserad?! Väl på hotellet möttes vi av en trevlig, norsktalande receptionist som bjöd på en välkomstdrink i väntan på att vi och de andra gästerna skulle få våra rum. Först när vi väl satt nyckeln i låset och sett att rummet såg mycket bättre ut än förväntat kunde jag pusta ut på riktigt.
 
Dagarna började med frukost runt 8 som faktiskt var helt ok, inget att skryta om men heller inte urdålig. Lite lite att variera sig med tyckte väl jag och Tom som konstaterade mot veckans slut att en vecka av denna frukostmat räckte gott och väl. Efter det bar det upp till rummet igen för att smörja oss och sedan spenderade vi dagarna vid poolen, ute och promenerade i staden/hamnen eller lekte på lekplatsen som fanns på hotellet.
 
Det var roligast att bada med pappa tydligen. Han har blivit riktigt pappig på senaste tiden vår lilla pojk.
 
 Ett museibesök hann vi också med. Mer poppis hos de vuxna än hos den blivande 2åringen.
 
Vincent sover fortfarande en gång mitt på dagen och denna middagslur tog han antingen liggandes i sin vagn eller uppe på hotellrummet. Vi såg dock till att minst en gång om dagen, under dagens varmaste timmar, hänga en stund på hotellrummet och ta siesta. Skönt för både föräldrar och barn. Både lunch och middag åt vi tillsammans antingen i hotellets restaurang eller på någon restaurang som låg nere i hamnen.
 
 
De flesta kvällar la vi Vincent runt 7-8 på hotellrummet och sedan satte vi på babyvakten vi hade med oss och gick ner och satte oss i resturangen/baren. Varje kväll var det livemusik där och jag och Tom kunde i lugn och ro sitta och njuta av kvällen med drinkar, något tilltugg och vissa kvällar spelade vi även monopol och yatzy på min iPad. En riktig guldstund på semestern verkligen. Tom hade nog önskat att jag orkat vara uppe lite längre dock men jag var så trött efter att ha hållt igång hela dagen att jag knappt orkade vara vaken till 11, haha. 
 
En av kvällarna på promenaden hem från middagen gick vi ut för att njuta av solnedgången ute på en pir, magiskt!
 
 
Allt som allt en fantastiskt härlig semsester över förväntan. Hade som sagt inga höga förhoppningar om hotellet och trots att det ju inte var någon lyx fanns där allt man kunde önska och mer därtill. Vi var helnöjda! Kom hem så utvilade man kan vara efter en veckas semester med en 2åring och som jag skrivit tidigare så var det rätt skönt att få komma hem. Nu lär det dröja innan nästa solsemester men det känns som att vi kan leva länge på minnena vi skapade där nere. Första semestern med min lilla familj!
 
Firade lillpojken på den stora dagen med paket i sängen
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: