Provisoriskt liv

Nu har vi bott in oss lite grann i lägenheten. Kaos är väl bara förnamnet på livet just nu men vi gör vårt bästa för att "hålla ordning" trots att det är grejer överallt undanskuffade i vartenda skrymsle. I köket har vi bara packat upp lite tallrikar, glas och bestick. Resten av köksprylarna, liksom kontorsmaterial och kläder (Toms garderob har omvandlats till städskåp), ligger nedpackat i lådor och plastpåsar. Vi har alltså både nya garderober och en kontors-/datorhörna att fixa för att ens kunna få undan alla grejer. Nåja, en sak i taget.
 
Good news är att rörmokarn var här i fredags och installerade vår kran och diskmaskin. Vi har alltså rinnande vatten i köket och slipper lirka in bunkar och stekpannor under kranen i badrummet. Yeeey!
 
 
Diskmaskinen har dock ingen el än så den får glatt stå där och se ful ut. Skall ju upp lådfronter på den så just nu ser den inte så pigg ut. Lyckan att spola vatten i sitt nya kök är stor kan jag säga. Diskar mer än gärna och det är ju egentligen något av det tråkigaste jag vet.
 
Så mycket mer än diskar gör vi dock inte i köket då vi inte har någon el än. Kyl/Frys är kopplad med en förlängningssladd och matlagningen sker i vårt provisoriska lyxkök. Tamtadaaaa:
 
 
Så. Vackert. Som ni förstår så drar vi oss för att laga speciellt avancerad mat med en enda kokplatta och micro som enda tillagningsapparatur. Kan ju ställa oss och koka soppor, steka pannkakor osv i och för sig men det är bökigt att stå inklämd bakom matsalsbordet och laga mat som sedan fyller lägenheten med matos i flera timmar.
 
Ikväll blir det därför favvopizzan på menyn och sedan har vi bara en dag kvar utan el eftersom elektrikern skall komma på måndag. Skönt! Är fortfarande fast övertygad om att vi gjorde rätt i att flytta hem. Så gott att krypa upp i min soffhörna med datorn och njuta av lugnet nu när bebin somnat.
 
 
..Och don't mind the fläck bakom/under laptopen. Hade bara ett litet fall av "ettåring skall absolut dricka ur glaset själv och häller ut allt i soffan". Det torkar nog snart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: