DIY: Klä om en pärm

 
Lagom till att hösten drog igång fick jag för mig att pyssla om en stackars pärm som låg hemma och skräpade hos mamma och pappa. Jag behövde en pärm till alla mina miljarders med föreläsningskompendier och checklistor och pärmen hade definitivt sett sina glansdagar om man säger så. Därför tänkte jag visa er hur man på ett superenkelt sätt kan klä om en pärm med tyg. En liten DIY-beskrivning om ni så vill, för ovanlighetens skull.
 
Du behöver:
1 st ful pärm (att föredra eftersom det ju är dumt att klä om en pärm du redan tycker är snygg?!)
Valfritt tyg (mitt är från panduro)
Allroundlim
Pensel
Mattkniv eller annan vass kniv
 
 
Börja med att mäta pärmen och klippa ut tyg som täcker båda sidor, rygg och tillräckligt för att vika över alla kanter. Om du vill kan du även stryka tyget så det blir slätt och fint. Fortsätt sedan med att skära bort själva plastfickan på pärmens rygg. Det kan vara lite trixigt att få bort allt men man får göra så gott man kan.
 
 
Pensla sedan ena sidan av pärmen (utsidan) med lim. Jag behövde ganska mycket x'D
 
 
Tryck, dra och släta ut tyget över limmet och försök få det så rakt du kan.Väljer du ett mönster utan ränder underlättar det ju en del ;) 
 
 
Fortsätt sedan med pärmens rygg och hela vägen runt på andra sidan. Tänk på att pärmen skall vara stängd när du limmar runt pärmryggen bara. Se till att tyget sitter fast ordentligt i alla veck, kanter och hörn. 
 
 
Limma nu på pärmens insida och vik över tyget. På bilderna nedan kan ni se hur jag gjorde i hörnen. Beroende på viken sorts pärm du har kan det vara lite trixigt på insidan av pärmryggen och jag fick göra ett litet snitt i tyget för att pärmen skulle kunna öppnas maximalt. 
 
 
Om man vill kan man, för att göra insidan extra fin, klistra på ett A4 papper på pärmens insida för att dölja tygkanterna. Jag var dock lat och lät det vara. Det syns ju inte när pärmen är stängd och ännu mindre fylld med en miljon papper.
 
 
Tadaaa!! Jag blev faktiskt väldans nöjd med min pärm trots att linjerna blev lite sneda. Man blir glad när man ser den och jag vet att ingen har en likadan vilket minskar risken för att tappa bort den. Om man låter fantasin flöda kan man ju fortsätta med dekorationer. Figurer, bokstäver, glitterpennor (!!).. Möjligheterna är oändliga!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: