Inskolning vecka 2 (dag 4-8)

Tänkte berätta lite kort om hur andra veckan på inskolningen gick för lillkillen. I måndags var det ju nämligen dags att lämna Vincent själv för första gången och han har hela veckan (förutom i tisdags då vi hade en tid på bvc) varit på föris mellan 9 och halv två. Han har ätit som en häst (ja pedagogerna blev lite förvånade över hur mycket denna pojk kunde sluka), sovit bra och visserligen har han gråtit lite grann vid lämning (påverkas av att de andra barnen blir ledsna tror jag) men annars tycker pedagogerna att allt har gått över förväntan.
 
 
Av de som inskolades samtidigt har det gått lättast med Vincent tydligen. Hade jag aldrig kunnat tro men det känns ju såklart jättebra att höra. Så på måndag kommer Vincent gå "som vanligt" på förskolan och det känns faktiskt bra. Det känns tryggt att lämna honom där och veta att han har det bra.
 
Det enda som krånglat är sömnen. Inte på föris, men hemma på kvällen och natten. Vincent har vaknat mycket och varit ledsen och det är antagligen mycket han bearbetar på natten. Inte helt ovanligt vad jag har förstått men det har varit lite kämpigt nu i två veckor. Förhoppningsvis går vi tillbaks till mer normala rutiner när Vincent vant sig vid allt det nya.
 
 
Sammanfattningsvis så måste jag säga att inskolningen toppat ALLA förväntningar jag hade och inga av mina farhågor har än så länge besannats. Han har inte gråtit hysteriskt, inte trillat och slagit sig, inte mat- eller sovvägrat och dessutom har han redan på denna korta tiden fått en fin relation till sina pedagoger vilket är underbart att se. Två tummar upp!
 
Givetvis så tycker jag fortfarande det känns både konstigt och jobbigt att lämna bort min lilla bebis så här till vilt främmande människor. Det är nog en känsla som kommer dröja kvar ett tag. Det känns bara inte fullt så jobbigt nu som det gjorde innan inskolningen och det är ju ett stort steg i rätt inriktning. Detta kommer allt att bli bra ska vi se!
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: