Inskolning dag 3

Tredje dagen på föris var grabbarna själva eftersom jag skulle jobba. Fick verkligen lägga band på tummarna för att inte skicka iväg ett sms och fråga hur dem hade det. Jag tycker det är viktigt att Tom får göra saker själv med Vincent utan att känna att jag ska hålla koll på minsta lilla detalj men det är svårt. Svårt att släppa taget och svårt att inse att Vincent liksom bara kommer separeras mer och mer från mig för varje dag som går. En konstig känsla som är svår att beskriva men jag är säker på att ni som är mammor själva förstår.
 
Tom, som inte är känd för sina färgstarka och utsmyckade återgivelser, har därför bara berättat lite kort om dagen på föris men nog för att lugna mitt nervösa mammahjärta med att det går åt rätt håll. När de kom till föris på morgonen hade de återigen varit ute hela förmiddagen och lekt. Denna gång hade lille mannen tydligen älskat att sitta och leka i sandlådan med spade och kratta och han hade även knatat runt lite själv på gården (med pappa hack i häl såklart).
 
Till lunch hade det bjudits på vegetarisk lasagne som tydligen fått mer än godkänt och sedan så, hör och häpna, lyckades en av pedagogerna söva Vincent... på en madrass!! Halleluja vad skönt det känns. Sömnen är väl det jag varit mest orolig för. Vi har ju själva ganska svårt att lägga V från och till men detta var ju bara TOPPEN. Det är väl kanske inte jättesvårt i och för sig att lägga en liten kille som är dödstrött efter en hel förmiddag med lek och bus med nya människor. 
 
 
Under tiden som Vincent sov var de "nya" föräldrarna iväg på ett välkomstmöte (som inte blev av då rektorn inte dök upp??! Ehm?) och när Tom kom tillbaks satt Vincent och mös i en av pedagogernas knä. Det hade gått jättebra under tiden som Tom var borta och Vincent var så go, så go tyckte pedagogerna.
 
Imorgon så är det dags igen och då skall vi lämna Vincent själv för "första" gången (bortsett från den lilla stunden i fredags). Jag tycker kanske själv att det går lite snabbt. Vincent har ju missat en inskolningsdag då han var sjuk men jag litar på att pedagogerna vet bäst och Tom kommer vara och jobba i lägenheten under tiden så det är bara för dem att ringa om det inte fungerar. Med tanke på hur bra det gått hittills kommer det säkert inte bli några problem. Tänk att min lilla kille har blivit så stor redan :')
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: