Inskolning Dag 1

Tänkte skriva lite om första dagen på förskolan. Som ni vet blev ju Vincent sjuk på eftermiddagen sen men det märktes ju inte av under dagen. Vi traskade in genom portarna på Vincents avdelning vid 9-snåret och hälsades välkomna av hans blivande pedagoger i hallen. Han hade redan fått en alldels egen röd back på hyllorna märkt med sitt namn och vi föräldrar fick en plastmapp med diverse blanketter och information.  
 
 
Det var förutom Vincent även två andra (en jämnårig och en på 20 månader) som skulle skolas in. Alla tre kollade med stora ögon in de andra lekande barnen och såg hela tiden till att finnas nära sin mamma eller pappa. Vi vuxna fick ställa frågor och blev serverade kaffe (nä inte jag dårå) och ombads att hålla oss i bakgrunden i alla fall så gott det gick. Med vår lille plutt som bara vill gå när han får hålla i ett finger (fast han uppenberligen kan!!) var det ju kanske lättare sagt än gjort.
 
 
Ett par timmar av utforskande och försiktig lek räckte gott och väl för alla tre färskingar och då var det dags att säga hej då för den här gången. Vincent var så trött att vi fick ta till ala medel vi kunde för att hålla onom vaken på den 13 min långa bilresan hem till Lindome.
 
Allt som allt en bra första dag. Pedagogerna verkar vara underbara och de andra barnen likaså. Trots att vi varit på öppna tidigare så blir ju detta en lite ny konstellation för Vincent då det ju även kommer finnas äldre barn (upp till 3 år) på avdelningen. Kände själv att det var svårt när de äldre barnen ryckte leksaker ur händerna på Vincent. Han bryr ju sig inte, i alla fall inte just nu, men man vill ju liksom inte tillrättavisa någon annans barn. Kommer som sagt säkert bli bra och det skall bli spännande att se hur det går för Vincent i denna nya miljö. Han kommer säkert utvecklas massvis. Bara han får lite mod att släppa den där handen ;)
 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: