I en snordimma

Ojojoj.. de senaste två dygnen har varit TUFFA. Vi hade inte varit hemma från förskolan mer än kanske 4 timmar innan jag kände hur Vincent började bli varm och han blev väldigt gnällig och ynklig. Testade att ta febern: 38,1. Tänkte att den kanske var hög eftersom vi sprungit runt så mycket (gå med mamma/pappa/närmast tillgänglig är bästa gnällbotet). Efter en timme är han fortfarande väldigt varm och jag tar tempen igen: 39 grader.
 
Klockan 5 slocknar en mycket matt och ledsen bebis i mina armar efter att ha fått en dos alvedon utblandad med lite kall mjölk *slurp*. En halvtimme senare är han dock uppe igen då alvedonen kickat in och han skall ut och härja på gräsmattan i bara blöja tillsammans med sin pappa som precis kommit hem. Ingen tror mig när jag berättar hur dålig han egentligen är.
 
Vid 7-snåret börjar en riktigt kämpig natt. Vi lägger Vincent (vilket tar lååååång tid med en ledsen bebis) och sen vaknar han till kanske en gång i timmen och gallskriker enda fram till dagen efter när det är dags att gå upp. Vi varvar med att gå runt med honom, sova med honom bredvis oss, ge mer alvedon, ge vatten och trösta såklart.
 
Men här är det inte slut! När jag själv lägger mig vid 10 känner jag hur migränen kommer krypandes och får alltså somna med bultande huvud, skrikande bebis och illamående. Dessutom är jag själv rätt så rejält förkyld (troligen jag som smittat lilla hjärtat) så det blev bara till att ringa och sjukskriva mig på morgonen.
 
Nu har vi levt i någon slags snordimma både sonen och jag och andra natten gick myyycket bättre än den första. Idag är han feberfri och nästan sitt vanliga jag så vi får se om det blir förskola imorgon, på fredag eller i nästa vecka. Det är märkligt hur det kan tvärvända så snabbt både att bli sjuk och att bli frisk för de små. Själv är jag fortfarande alldeles rosslig och det trycker i bihålorna.
 
Försöker kurera mig så gott jag kan med förhoppningen att kunna jobba på fredag. Urrk för förkylning så här på sommaren, och vad är egentligen oddsen för att Vincent skall bli sjuk FÖRSTA dagen på förskolan? Ska bli spännande (hmm kanske inte rätt ord) att se hur höstens VABbande kommer se ut *apa som håller händerna för ögonen-smiley infogas här*
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: