Förlossningsbrev och annat kul

Wihoo idag är det en bra dag. Jag svettas visserligen som en gris och är rejält trött men det drar inte ned mitt goda humör. Jag gissar att det bara är typ jag i hela Sverige (och några andra preggosar möjligtvis) som faktiskt var ganska nöjd med hur vädret var innan.
 
Anledningen till min munterhet är att jag först och främst lyckades med en supersnygg fickparkering i stan (yeeeey) och att jag sedan varit hos barnmorskan på "slutbesiktning". Allt såg strålande ut med lilla prinsen och mig (förutom möjligtvis min vikt pga all vätska då då) och jag och barnmorskan skrev ner mina och Toms tankar och önskemål inför förlossningen i min journal. Tyckte att vi fick med det mesta jag funderat på och tror nog jag skall skita helt och hållet i ett eget förlossningsbrev faktiskt. Det jag tog upp var ungefär:
 
  1. Öppen för all typ av smärtlindring och badar gärna
  2. Vill ha information om saker som görs och hur förlossningen fortskrider
  3. Visa Tom vad han kan göra för att hjälpa mig så som massage osv så att han känner sig delaktig
  4. Inga läkarstudenter (BM-studenter tycker jag dock är helt ok). Detta eftersom jag själv är läkarstudent och inte vill råka stöta på någon jag kanske känner eller kommer att jobba med i framtiden. Kan ju bli lite konstigt liksom ;)
  5. Väldigt positivt inställd till amning
Rädda för att spricka är vi nog alla blivande mammor och min BM förklarade för mig att de alltid coachar noggrant för att undvika detta samt håller emot. Sen avnavling vet jag att de redan praktiserar på sjukhusen här och att få amma så fort som möjligt och "bara vara vi tre" direkt efter förlossningen var också något som var självklart så detta behövde vi inte skriva med.
 
 
BM undrade även om jag hade några funderingar och önskemål kring BB-tiden och jag kände bara att herregud, så långt har jag inte kommit i min planering. Det jag kan se framför mig är förlossningen och kan faktiskt inte riktigt greppa att vi sedan skall ta hand om denna lilla varelse alldeles själva som kommer ut. Nä BB-tiden har jag väldigt svårt att se framför mig och jag får helt enkelt ringa efter personal om det är något jag behöver eller undrar.
 
Jag fick dessutom ett slutdatum för denna graviditeten; 8 Augusti. Då går jag nämligen in i vecka 43 och då får man åka in till förlossningen för kontroller och igångsättning. Om exakt en månad är jag alltså definitivt mamma :')
 
Efter barnmorskebesöket kände jag att jag hade lite energi kvar och tog en sväng förbi backaplan och köpte en skötbädd. Egentligen skulle min pappa sytt en till oss men de har haft så mycket nu under semestern så jag bestämde mig för att köpa en innan värkarna sätter igång. Blev en fin blå (jag äääälskar blått) från färg&form. Tjusig va?
 

Postat av: mAmmi

Vilken knop ska navelsträngen knytas med.

Svar: Beror väl helt på längden ;) är den för lång så får man ju göra en trumpetstek
Alvert

2014-07-08 @ 22:13:56
Postat av: Kusin Emelie

Haha, Ammi!! :)

Svar: Ursäkta vår familjs extremt låga semesterhumor haha
Alvert

2014-07-08 @ 23:12:27
Postat av: Ellen

Så fin skötbädd!! Älskar molnmönstret.
Gillar att du delar stycken ooch börjar med några ord fet stil med! Det är nytt väääl...? ;)

Svar: Ja jag är typ förälskad i molnen :D Japp det är nytt. Blir så himlans mycket lättare och roligare att läsa tycker jag. Särskilt om det blir mycket text! Glad u like it!!
Alvert

2014-07-08 @ 23:42:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: