En liten sammanfattning som gått bananas

Edit: Det har trillat in några färska/blivande läkarstudenter här på senare tid i jakt på mina anteckningar och givetvis så delar jag mer än gärna med mig. Klicka på länken HÄR så kommer ni till en dropboxmap med alla tre block. Block ett är komplett men saknas några bitar som jag inte hann klart i andra och fjärde (står längst ner vilka avsnitt som saknas). Gillar ni anteckningarna får ni gärna sprida vidare! Lämna gärna en kommentar här nedan om ni använder anteckningarna. Hade vart kul att se :)
 
Ojojoj.. Kollar igenom mina snart färdiga sammanfattningar av hela MCBkursen. Är uppe i 18000 ord nu och detta på 69 sidor i stl 11 med bilder och rubriker. Detta är alltså ett arbete jag inte ska lämna in till någon utan bara skrivit för att lära mig själv. Inte visste jag att det skulle bli så mycket :S Ja det är bara hojta till om någon skulle vilja ha något av blocken (MCB är uppdelad i tre block) och läsa mina anteckningar/sammanfattningar. Pedagogiskt är det ju visserligen men det har tagit en väldans tid kan jag säga. Kanske måste jag byta studieteknik?! Hur som helst är det rätt roligt (läs skrämmande) att jag skrivit så sjukt mycket.
 
Nu har jag sagt att jag inte ska plugga mer idag. Har suttit sen 10, alltså 11 timmars pluggande med lite matpauser och duschpaus. Inte konstigt att jag är deg i huvudet.
 
Till något helt annat så är jag sjukt taggad på att träna så fort jag skrivit tentan. Vare sig det går bra eller dåligt ska jag till gymmet och köra skiten ur mig. Kanske skönt att släppa på lite av stressen som suttit i en hel vecka nu. Det är dessutom munta för mig på fredag så får en torsdag ledigt att slappa bara och kanske ta mig en tur till gymmet igen. Det är roligt hur man ser sig som världens bodybuilder när man går in i gymmet och sen står där vid vikterna och ba: Ehhhh jag kan väl inte ens lyfta min vattenflaska.. Sen när jag går ut från gymmet igen så är jag svettig och fylld med endorfiner och känner mig återigen som en bodybuilder. Någon som känner igen sig?
 
 

Postat av: R.

Jag skulle gärna vilja ha de anteckningarna om du fortfarande har kvar de? :) Jag läser MCB:n just nu :/

Tack på förhand.

Svar: Givetvis kan du få dem om jag kan rota fram dem på hårddisken! Skickar ett mejl! Lycka till
Alvert

2015-05-11 @ 22:16:56
Postat av: Oscar

Hej,
Jag hade gärna också tittat på dessa anteckningar och gärna om du har i den inledande översiktskursen i anatomi? :) Jag börjar nämligen med största sannolikhet programmet till hösten så jag kommer inte åt kandidaterna och liknande tills dess men känner att jag behöver komma igång pga. jag ska jobba en hel del till hösten samtidigt är planen :)

Svar: Tyvärr tror jag inte jag har några anteckningar från Översikten (i alla fall inte i elektronisk form) men givetis skickar jag MCB-anteckningarna. Det du kan göra är att kika på målbeskrivning och kursplan (på de öppna sidorna på GUL för att få ett hum om vad som skall kunnas). Själv tyckte jag att neuro var svårast och inre organ bäst/roligast men det hängde (tyvärr) helt på hur duktiga föreläsarna var och jag vet inte om det är samma sen jag gick.
Håller tummarna för att du får en plats i höst och så kanske vi ses i korridorerna i längan! Har du frågor så svarar jag gärna! Vet att hallonsplace.blogg.se också läser (tror det var T2??) på läkarprogrammet här i Göteborg så du kanske kan kika in där och fråga. Hare fint!
Alvert

2015-05-21 @ 03:01:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: