En dag på Urologen

Haft en sån fantastisk praktik dag idag. I göteborg har vi läkarstudenter något som heter TYK - Tidig YrkesKontakt. Vilket innebär att vi får följa med olika läkare på vårdcentraler och sjukhus och spana in vårt kommande yrke. Än så länge kan vi ju inte så mycket men jag tycker ju att jag hänger med betydligt bättre nu än vad jag gjorde förra terminen i de medicinska termerna och anatomin. Idag var andra gången på Urologen med vår goa handledare och vi (jag och mina 3 TYK-gruppskompisar) hann med både det ena och det andra.
Vi blev utplacerade bland annat på olika operationssalar och vi fick vara med på röntgenronden samt titta in på akuten en stund. Jag var med på en laparoskopi = titthålsop. och fick för första gången se någon sövas samt se alla olika organ i buken. Jag som är en sån nörd tyckte det var så otroligt coolt att se tarmarna röra sig med peristaltik som vi lärt oss om i teorin samt se hela livmodern, äggledarna och äggstockarna "på riktigt" och inte bara uppritat av en föreläsare på en whiteboard. Trivdes riktigt riktigt bra i op. salen faktiskt. Jag som inte trodde jag skulle bli kirurg, det kanske är något för mig trots allt?
Superglad tjej. Tyvärr utan den fantastiskt fina mössan som man måste ha på operationsavdelningen. (Kirurgbyxorna är mycket mysigare och skönare förresten eftersom de inte knäpps med knappar utan dras åt med ett snöre och har långa muddar i byxbenen). Blev ett evigt klädbyte när vi skulle till andra ställen och sen tillbaks till operation ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: