Allergologens dom

Hahaha det jag ska berätta nu kommer sååå motsäga dagsläget just nu. Ligger nämligen i soffan och snörvlar sen igår och hoppas på att bli frisk till imorgon då det är TYK; första praktikdagen på vårdcentralen i Varberg.

I alla fall... Jag var på allergimottagningen häromveckan och där fick jag bland annat göra ett pricktest. Ni vet, ett sånt test där man punkterar huden och sprutar in en liiiiten mängd allergener för att se hur huden reagerar. Jag fick i varje fall utslag för katt, hund, gräs men framförallt båda sorterna av kvalster de testade. Jag har alltså högst troligt kvalsterallergi. Jag fick antihistamin för gräs-,hund- och kattallergin och sen en kortisonnässpray jag ska ta morgon och kväll i nu tre månader. Sen så ska jag knte bädda sängen, vädra ordentligt, ha fönstret öppet på natten, byta lakan ofta osv. Om inte detta skulle hjälpa kan speciella kuddar och täcken köpas och slutligen skulle jag kunna vaccineras för det hela.
Det bästa med det hela är att sen jag började med sprayen har jag mått såååå mycket bättre. Inte ständigt förkyld!! Läkaren sa dessutom att när slemhinnorna ständigt är utsatta för reaktion är de mer mottagliga för virus och så. Så förhoppningsvis är detta det enda "felet" på mig. Nu har jag dock fått en rejäl förkylning men antagligen slipper jag inte detta helt. Är bara så glad att jag gått nästan två veckor utan det minsta snuva och seghet i huvet. Fatta vad jobbigt det blir i längden? Jag har haft det så så länge jag kan minnas :(

Hoppas det håller sig bra bara! Såhär ser min spray ut förresten:Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: