Rädda den akut sjuka patienten

Lillördag idag och VAB för mig. Har varit hemma med Charlie som inte riktigt varit sig själv de senaste dagarna/veckan. Lite förkyld men framförallt otroligt mammig, gnällig och sover kasst så hela familjen är ganska så sliten kan jag lova. Idag har dock Charlie varit mer som vanligt så imorgon testar vi förskola för honom. Jag får så dåligt samvete gentemot Vincent när det blir så här då han blir så åsidosatt, så jag frågade faktiskt mamma igår om hon inte kunde hämta Vincent från förskolan idag vilket hon mer än gärna gjorde och så hade de en riktigt härlig och lugn myskväll bara han och hon. De har verkligen ett speciellt band Vincent och min mamma och han byter säkert ut oss alla dagar i veckan mot mys med mormor.
 
Tidigare i veckan hade vi simuleringsövning på simulatorcentrum på Östra sjukhuset. Vi har haft simulering två gånger tidigare under programmet (termin 6 och 8) och vill du läsa mer om mitt första besök där och lite om hur det går till kan du läsa det HÄR inlägget. Det som var annorlunda denna gången var dock att vi fick simulera fall tillsammans med sjuksköterskor på sista terminen. Av sekretesskäl kan jag inte avslöja något om fallen men de var realistiska fall som vi säkerligen kommer stöta på ute i verkligheten både på vårdcentral och på sjukhus.
 
Fick bli en gammal bild i brist på sjukhusselfies.. bättring Alice!
 
Simuleringen under termin 8 kommer jag ihåg som väldigt stressig och jobbig och jag kände mig inte alls peppad när jag var klar med dagen. Den här gången lämnade jag simulatorcentrum med ett stort leende. Simuleringarna gick jättebra, jag kände att jag hade utvecklats mycket i min ledarroll och att arbetet i teamet flöt på väldigt bra och det var framförallt både kul och lärorikt att få göra det tillsammans med en annan yrkeskategori som vi ju alltid kommer jobba sida vid sida med. Nä, det var verkligen superkul trots att man såklart blir stressad och att allt inte alltid blir som man tänkt sig. Nu känner jag mig ändå bra förberedd på att börja öva på att handskas med såna akuta situationer ute i verkligheten.
 
Men nu mina vänner är det dags att sova. Innan veckan är slut skall jag hinna beta av 6 seminarier nämligen och eftersom jag ju inte dricker kaffe så får jag satsa på att försöka vara så utvilad som möjligt, hehe. God natt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: