BB-väskan

Det är tredje gången gillt som jag packar den där berömda BB-väskan. Denna gång känns det helt klart lite annorlunda. Dels befinner vi oss faktiskt fortfarande mitt i en pandemi och tills för bara några dagar sedan var partner inte välkommen alls till BB här där jag bor. Det är fortfarande så att portarna till sjukhuset är stängda så det kommer inte gå att komma och gå som man vill.
 
Jag känner mig också väldigt osäker på hur länge vi kommer bli kvar överhuvudtaget på förlossningen/BB. Både Vincent och Charlie har fötts kring midnatt och med V stannade jag två ytterligare nätter på BB och med C endast en natt. Nu, i och med att det är tredje barnet, kanske man (om allt går bra) känner sig pigg och självsäker nog för att faktiskt gå på tidig hemgång 6 timmar efter förlossningen men med tanke på hur jag mådde efter förlossningen sist då jag förlorade över en liter blod så känns det som att jag får hålla det där med hemgången väldigt öppet. Vi kan lika gärna bli kvar i några dygn och då får man ju packa för det.
 
Lyssnade på avsnittet om BB-väskan i podden "Gravid vecka för vecka med barnmorskorna Anna och Sofie" och kan verkligen hålla med om det de säger där. Det hör till att packa för mycket i den där väskan. Att komma hem med halva väskan helt orörd och skratta lite lätt åt att man släpade med sig så mycket. Man skall överpacka för det är en del av processen att förbereda sig inför det nya lilla livet och det är lika bra att ha med för mycket än att sakna något när man väl ligger där, särskilt under en pågående pandemi.
 
Så.. nog babblat. Här har vi BB-väskan och det jag packat till mig, Tom (som får stanna i mån av plats) och lillan:
 
 
Vi börjar med vad som är packat för mig:
 
- 2 strumpor och ett par trosor (tänkte köra nättrosor så länge jag är på sjukhuset)
- Tunn morgonrock
- 1 amningslinne
- En "åka hem-outfit" beståendes av stor tshirt, tunn kofta och cykelshorts
- Ett par gravidleggings (som alternativ om det är kyligare och som extrabrallor vid diverse läckage, ni kan läsa början av min förlossningsberättelse med Charlie så kommer ni förstå hehe)
- Intimservetter och sminkborttagningsservetter
- Sminkväska (ifall ifall som sagt)
- Necessär med schampo, balsam, handdesinfektion, ansiktskräm, tandborstar, tandkräm, deo, lypsyl, toffsar och hårnålar, två amningsinlägg och purelan (salva för ömma bröstvårtor)
 
Till Tom är endast packat underkläder och ett ombyte med tshirt och mjukisbrallor. Han är inte så omständig när det kommer till packning och är ju inte heller den som skall trycka ut en bebis från sitt underliv och amma nämnda bebis ;)
 
Övriga saker vi packat är:
- Kamera
- Videokamera
- Mobilladdare (köpt en med extra lång sladd ifall eluttaget är långt från sängen, ett tips!)
- Snacks vilket för oss innebär en blandning mellan godis, chips, proteinbars, bullar, knäckemackor och energidricka till blivande pappan (har själv aldrig ätit snacks under själva förlossningen men väl på BB har det varit guld så får se om det blir orört eller ej, annars tar vi bara med oss det hem)
- Vattenflaska (särskilt till efter förlossningen då amningen verkligen gör en törstig)
 
 
Till lillasyster (den absolut mysigaste delen av BB-väskan men också den kanske onödigaste) har jag packat:
- Två par strumpor och ett par tunna vantar
- Två blöjor + våtservetter (på vårt BB får man dock blöjor och tvättlappar så detta är bara extra)
- Babyolja (första bebisbajset är segt att få bort från den lilla rumpan)
- Tre filtar i olika tjocklekar (kan ju vara 10 grader eller 30 grader när vi åker hem)
- En kräkis (att torka diverse med)
- 2 Body, 1 byxa och 1 pyjamas i stl 50
- 1 Body, 1 byxa och 1 pyjamas i stl 56
- Två hårband och två mössor (en solhatt och en vanlig, återigen beroende på väder)
- Kofta
 
Som ni ser har jag tagit höjd för både att bebisen kan kräkas eller kissa ner vissa saker (bägge killarna kissade ner sina "åka hem-outfits" och fick ha nått annat i bilen hehe), att det kan bli en stor bebis och att vädret kan vara helt opålitligt en svensk sommardag. Mest troligen kommer vi bara ligga hud mot hud på förlossning och BB och då kanske man behöver en filt på sin höjd men hellre för mycket än för lite åter igen.
 
Jag är oavsett nöjd med packningen och allt fick plats i en rullväska a la handbagage-style förutom snackset som ligger i en separat påse och kameraväskan. Givetvis skall även babyskyddet med men det får Tom möta upp oss med när vi väl skall hem så det tar vi inte med oss in. Lämnar även babynest hemma, napp och amningskudde (som jag inte ens hunnit köpa än men det står på min to do). Kommer även försöka åka in till förloissningen i mina crocs så att jag kan ha på mig dem även i duschen efter förlossningen sen.
 
Med Charlie gick ju vattnet flera timmar innan jag fick värkar och då han jag packa om BB-väskan en del så vi får väl se om jag ändrar något innan vi faktiskt åker in. Vad var era guldkorn i BB-väskan?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: