På specialistmottagningen

Idag var det dags för första klinikdagen på kursen. För min del innebar det auskultation på lungmottagningen. Eftersom specialistmottagningarna är så otroligt specialiserade på ett så stort barnsjukhus som Drottning Silivas är så kan vi inte ta egna patienter på mottagningen men det var väldigt intressant att få sitta med och lyssna och observera läkarens möte med barnen.
 
 
 
På en specialistmottagning på vuxensidan är det lätt att det blir lite enformigt då man träffar samma typer av patienter hela tiden med liknande sjukdomar. På barn är allt väldigt annorlunda. Din första patient kan vara en 4 månaders bebis med en sjukdom och ha en viss typ av problem medan nästa patient som har samma sjukdom men istället är 13 år där man brottas med en helt annan typ av problematik. Väldigt spännande och kul tycker jag!
 
Efter förmiddagen på lungmottagningen väntade ett seminarium om neonatalogi (nyfödda och för tidigt födda barn) där vi gick igenom olika fall med allt ifrån meningit (hjärnhinneinflammation) till nyföddhetsikterus (gulsot). Vi kommer ha en hel del seminarium de närmsta veckorna nu inom olika områden (tre bara denna veckan) och allt skall vara väl förberett innan man kommer dit så det gäller att ligga i nu och plugga den lediga tid man har mellan de olika placeringarna.
 
Nu på kvällen har jag även varit iväg på AT-mässan som hålls varje termin av läkarförbundet för oss som är i slutet av vår utbildning. Representanter från AT-orter runt om i Sverige ställer upp sina montrar och så får man mingla runt och ställa frågor. Som vanligt var det otroligt mycket folk och både jag och Emelie (min fd klasskompis som tog examen i sommras) var rejält trötta när vi bestämde oss för att bege oss hem men jag kände nog ändå att jag fick flera bra tips om hur man skall tänka när man söker jobb efter examen och fick även en känsla för vilka sjukhus som jag skulle vilja göra min AT på så småningom. 
 
Nu skall jag tillsammans med en kopp te beta av några seminariefrågor innan dte är dags att släcka lampan. Imorgon skall jag få var amed på barnläkarnas BB-rond och undersöka nyfödda bebisar. Det skall bli riktigt roligt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: