Samhällsmedicin och en omtenta

God förmiddag!

Har just avslutat en förvånansvärt intressant föreläsning om socialtjänsten och läkarens ansvar. Det är som vanligt olidligt kallt i föreläsningssalen och tet är uppdrucket sen länge. Tycker fortfarande det är alldeles för tidigt med föreläsning redan kl 8 på morgonen. Hjärnan är liksom inte vaken.

Samhällsmedicinkursen är alltså officiellt igång och föreläsningarna hittills har verkligen varierat i kvalité. Nu börjar snart en föreläsning om försäkringsmedicin och jag vet inte om jag är supertaggad, haha. 


Idag kom resultatet för geriatriktentan och trots att jag hade över 66% (godkäntgräns) totalt sett så blev jag ändå underkänd då man behövde ha 50% på alla delar (kuggade del 3 som var den mest flummiga av de alla). Så typiskt! Inte så konstigt kanske med tanke på förkylning och sömnbrist men det hade ju känts skönt att kunna checka av den och gå vidare med samhällsmedicinen.

Jaja, en helgs plugg så lär omtentan vara en piece of cake. Nu skall jag lägga bort telefonen och fortsätta med nästa föreläsning. Önskar er alla en finfin onsdag!

Postat av: Malin

Vad innebär samhällsmedicin i stora drag? Lycka till på omtentan!

Svar: Åh ja nä det hade jag också svårt att greppa förut. Jag kan ta det i ett eget inlägg! Tack ❤
Alice Nerén

2018-10-28 @ 04:54:32
Postat av: Karin

Lycka till på omtentan!
Undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om hur det är att vara gravid under läkarstudierna? Finns det något man ska tänka på? Kram!

Svar: Tack Karin, det kommer säkert inte bli några problem alls. Absolut det kan jag göra! Har skrivit ganska mycket om hur det är i de flesta inläggen under graviditeten som du hittar under kategorin "Graviditeten med lillebror" men kan försöka skriva ihop ett sammanfattande inlägg också. Kan inte lova när det kommer upp bara men håll utkik :) Kram!!
Alice Nerén

2018-10-28 @ 21:36:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: