Jag kommer missa så mycket

Det är mycket tankar som snurrar i huvudet just nu. Satt för några dagar sedan med Geriatrikschemat och skrev in i min och Toms gemensamma kalender och plötsligt blev det så påtagligt att min föräldraledighet faktiskt snart är slut. Om inte ens 2 veckor är det dags för mig att bänka mig i skolbänken igen och det är verkligen med blandade känslor.
 
 
Det är rätt beslut. Det hade inte känts bra att vänta ytterligare ett halvår och det hade dessutom blivit extremt dyrt för mig att skjuta på jobb ytterligare. Jag är sugen på att dra igång hjärnan igen och äntligen bli klar med denna evighetslånga utbildning. Samtidigt har jag ångest, det kan jag inte förneka. Jag är inte det minsta orolig för att Tom inte skulle fixa barnen hemma, det kommer han lösa alldeles strålande, utan jag tänker istället på allt jag kommer missa med Charlie. Han kommer lära sig krypa, sitta, äta, stå och kanske till och med gå under det kommande halvåret och jag är livrädd för att kanske inte få vara där och se honom ta alla dessa milstolpar. Dessutom kan jag (högst egoistiskt) bli ledsen över att han kanske inte kommer fortsätta att ha lika tät anknytning till mig som han haft tidigare då ju Tom ganska naturligt blir hans första anknytningsperson. Nu unnar jag ju dem verkligen det bandet de förhoppningsvis kommer ha kvar resten av livet men ja.. det är så svårt att förklara. Det är väl avundsjuka skulle jag tro.
 
 
Slutligen så ammar jag ju fortfarande. Amningen har funkat så otroligt bra den här gången och jag är verkligen inte redo att ge upp den än, men det finns en ganska stor risk att Charlie föredrar flaska framför bröstet och självmant väljer att sluta utan att det finns så mycket jag kan göra åt saken.
 
Som sagt, mycket tankar som snurrar just nu när dagarna tickar på. Jag kan för mitt liv inte förstå hur 6 månader kan gå så här fort?! Det har varit fantastiskt att ha fått spendera detta halvår med mina fantastiska barn. Nu går vi in i nästa fas och jag håller tummar och tår för att det inte skall bli allt för jobbigt för någon av oss. Jag får ta igen allt gos jag missar om kvällarna och på helgerna och sen hoppas jag få en del fritid nästa termin då jag ju skall skriva mitt examensarbete. Helt slut är ju dessutom inte mammaledigheten då jag ju skall vara hemma även nästa sommar! Får längta tills dess :)
 
 Charlie fick smaka på livets första gröt igår och blev superarg när han inte fick mer!

Postat av: Anja

Åh, jag känner precis likadant. Börjar AT i december, och då kommer Aron vara 7 månader. Vet inte alls hur det kommer funka, då han bara kan lugnas och somna av bröstet :( Och JAG kommer ju sakna ihjäl mig efter honom! Får be sambon gå en promenad till sjukhuset så jag kan lunchamma första veckan eller så... Ska försöka njuta av de två sista månaderna, men det är verkligen blandade känslor med jobbet!

Svar: Men tänk att han redan är så stor han med! Wow alltså! Tiden går alldeles alldeles för fort. Ja alltså jag tror både Tom och Charlie kommer klara det alldeles utmärkt. Jag har börjat vänja honom (och mina bröst) vid att få flaska på förmiddagen genom att byta ut ett av amningsmålen mot ersättning och det har funkat bra. Det är av högst egoistiska skäl som det känns jobbigt men det måste ju vara okej det med. Men det är ju som de flesta säger som jag pratar om dett amed att jag ju inte skall jobba borta i 3 veckor i stöten utan jag är ju "bara" borta 8-9 timmar 5 ggr i veckan sommax. resten av tiden skall jag njuta till 100% av båda barnen och se till att jag inte missar allt för mycket. Är det första jobbet efter examen eller har du vickat tidigare? Grymt att få AT så snabbt ju! Här räknar jag med minst ett års vicktid :/
Alice Nerén

2018-10-05 @ 14:23:53
Postat av: Anja

Ja, jag tror också att mina killar kommer klara det galant, men man vill ju göra transitionen så lätt som möjligt.. vi testade nytt märke på nappflaska idag med mjölk, och det funkade lite bättre än tidigare! Jo det var verkligen skönt att få AT så snabbt - blev reserv två gånger här i Linköping, och fick faktiskt en tjänst på senaste reservgången (men fick beskedet typ ett halvår efter intervjun)! Vickade sommaren mellan T10-11 och sen tre månader efter examen innan mammaledigheten. Men man lär sig mkt bra på vicken, så förhoppningsvis hittar du nåt du tycker är kul om du inte får AT direkt :)

Svar: Ja eller hur! Både för bebis, mamma och pappa.

Jag är helt inställd på att behöva vicka innan, särskilt då jag inte har några som helst meriter utöver mitt sekreterarjobb som jag tvivlar på att de tar hänsyn till. Jag kommer vara mammaledig även nästa sommar så det blir ingen vicktid för mig innan examen. Börjar bli så nervös över det där med att börja jobba och ta ansvar. Det är ju på sätt och vis så enkelt att vara läkarstudent då man får möjlighet att se och lära sig så mycket med någon annan som ansvarig. Kommer vara dönervös innan min första dag ute i verkligheten. Sen ser jag väl kanske inte riktigt fram emot att behöva lämna långa dagar på fsk heller med tanke på att jag oundvikligen måste pendla 45-60 min enkel väg om jag inte vickar på VC. Menmen.. glad att det ändå är ett år kvar!
Alice Nerén

2018-10-14 @ 21:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: