Lyx för en läkarstudent

Denna veckan startade med en tvådagars ledarskapsutbildning på konferenscentrum Wallenberg på medicinareberget. Det blev rätt långa dagar fyllda av föreläsningar med tid för reflektion kring teamarbete och ledarskap men som lättades upp en hel del med att universitetet bjöd på fika och lunch. Riktigt lyxigt för oss studenter som är vana vid att släpa med oss matlådor, bananer och kaffetermosar fram och tillbaks till skolan var eviga dag.
 
 
Vi var nog många studenter som var överens om att en dag nog hade räckt gott och väl då det blev lite mycket repetition och återkommande diskussioner kring liknande ämnen, men det är nog ändå väldigt nyttigt att lära sig mer om detta då vi kommer att få utöva ledarskap i vårt framtida yrke redan från start. Som exempel kan tas att leda en rond på avdelningen eller så kan det vara att förmedla handläggningsplan till teamet på akuten.
 
Vi fick bland annat lära oss att all feedback inte är bra feedback och att det snarare kan ha negativ inverkan på en persons utveckling om den ges på fel sätt. Det är t.ex. viktigt att ge feedback som är konstruktiv och att den aldrig är riktad mot person utan på situation/handling. Givetvis blev vi bombade med en hel del annan information också men just nu är jag för trött för att komma på något bra exempel. Ögonlocken känns väldigt tunga just nu så det är nog dags att släcka ner här. Tar nog inte många sekunder innan jag somnar ikväll. Jag längtar verkligen till helgen då vi skall åka till Bosared och förhoppningsvis kan jag få chansen att sova ut eller ta en middagslur för att återhämta lite energi inför nästa vecka. Det märks helt klart att det tar på krafterna att få ihop vardagspusslet just nu. God natt hörni så hörs vi!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: