Köpa barnmat eller laga själv?

När vi var på BVC sist hade Vincent avvikt lte från sin viktkurva. Inget att oroa sig för, försäkrade sköterskan en lite orolig mamma, det förväntar vi oss nästan när de börjar med smakisar. Hur som helst rekommenderade hon oss att erbjuda både lunch och middag i matform (äta själv eller puré) och efter fylla på med amning om det behövs. Eftersom jag tyckte det lät ganska vettigt har vi alltså så smått börjat införa "fasta" mattider. Till middag har vi successivt ökat till en halv burk av valfri barnmat och än så länge så går det bra. Han äter nästan alltid upp allt så man undrar ju lite hur mycket han egentlige kan tänka sig att äta.
 
 
Dessvärre blir det ju lite dyrt att köpa burkar hit och dit så idag fick jag mig ett litet infall och knåpade ihop egen, barnvänlig spagetti och köttfärsås-gegga. Ni fattar inte hur stolt jag känner mig över den här burken alltså. Man är ju en såååå duktig mamma om man gör egen mat *blink blink*. Man överröses konstant med bilder på diverse sociala medier på duktiga mammor som fixar det ena och det andra till sina barn. Det skall vara ekologiskt och gärna komma från en liten specialbutik inne i stan. Det får inte vara "fel" märke och man skall undvika SUPERDÅLIGA "tillsatser" som solrosolja, omega-6 och vasslepulver. Man kan ju bli tokig av allt det där och jag är inte den som tror att ge en barnmatsburk till sin bebis är som att själv käka billys pan pizza.
 
Givetvis vill man det bästa för sitt barn men dagens barnmat är kontrollerad och testad. Hade det funnits gift på burk att köpa till barn så hade det plockats bort illa kvickt. Sen kan man ju använda sitt sunda förnuft och hålla en varierad kost (alltså inte bara grörgrötgröt 7 ggr om dagen) men det hoppas jag att de flesta är med på. Givetvis får folk laga sin egen barnmat men man är ju inte en dålig människa om man inte gör det. Barnet blir en vettig person ändå och kommer ändå inte komma ihåg om maten var hemmalagad eller bortalagad.
 
Ett litet sidospår. Vad jag ville komma till var att jag tänkte att man ju kunde variera hemmagjord och köpt mat för att testa olika smaker och, som sagt, för att spara en slant eller två. Än så länge har Vincent inte smakat på slutresultatet men vi får se till middagen vad han säger. Resten av maten fryser jag ner i muffinsformar och ber en liten bön att jag skall kunna få ur köttfärsåsen där ifrån också. Papper är väl inte så hemskt näringsrikt kanske.
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: