Grötexperimentet fortsätter

Båda mina pojkar ligger och sover middag och jag har återigen lite egentid. Denna gången skall jag faktiskt utnyttja den lite bättre. Skall sätta mig ute i solen strax med datorn och planera lite inför det stundande ettårskalaset är tanken. Får ha med mig babyvakten dock för man vet aldrig hur länge lillfisen sover. Kan variera ganska så rejält. Allt mellan 30 minuter och 3 timmar typ. Vi föredrar dagarna då han sover lite längre, både för den värdefulla egentidensskull (läs tvättid, städtid och "alla andra måsten"-tid) men också för att vi har en mycket gladare bebbe resten av dagen om han fått sova ordentligt.
 
Idag är det dag två av mitt frukostexperiment. Tyckte jag lyckades riktigt bra idag faktiskt. Inser att gröten i sig inte egentligen är något att hurra över utan det är vad man lägger på som gör det hela smarrigt. Idag var det jordgubbar och kokos återigen men ringlade även över lite (knappt en halv tsk) honung vilket blev riktigt smaskigt. Hade i lite mer salt idag också så känns som detta är ett vinnande koncept.
 
 
För den nyfikne så innehåller hela kalaset 234 kcal vilket jag tycker är helt fantastiskt med tanke på hur mättande det ändå är. För att ha något att jämföra med kan vi ta min frukost från häromdan som bestod av en grov fralla med smör och ost samt ett glas juice som trillade in på hela 414 kcal. Det är ju ganska stor skillnad.
 
När jordgubbarna är slut får jag testa nya varianter. Går ju att hitta på en massa spännande kombos om man bara har en gnutta fantasi. Inte alla dagar man har det en tidig morgon i och för sig.
 
Nu skall jag sluta hänga här i soffan och förflytta mig ut i solen. Det ser ut att blåsa ganska rejält så får nog ta på mig en tröja och vira in mig i en filt. Tjenixen!
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: