Kyckling i jordnötssås

Igår lyckades jag med konsten att på första försöket laga en helt galet god rätt för första gången. Kan ju inte sitta och hålla detta smarriga recept för mig själv så tänkte att jag skulle dela det med er.
 
Jag utgick från det HÄR receptet men gjorde lite småändringar utifrån vad vi hade hemma och alltså.. mums! Inget för den nötallergiska tyvärr utan passar er alla som, liksom jag, alltid blir lite extra glad när det finns jordnötssås på thaibuffén. "Bättre än hämtmat" var betyget från Tom. Då har man lyckats!
 
 
Blanda 1 dl vatten, 2,5 dl matlagningsgrädde, 2 hackade vitlöksklyftor, skalet och juicen från en liten lime, 2 msk jordnötssmör,1 msk socker, 1 dl hackade salta jordnötter och 1 hönsbuljongtärning i en kastrull. Koka upp så allt blandar sig och krydda med salt, cayennepeppar och chilipulver efter eget tycke och smak.
 
Strimla kycklingen och bryn den i smör i en stor stekpanna. Slå sedan över jordnötssåsen och låt puttra några minuter. Red ev. av med lite maizena/mjöl om du vill ha tjockare konsistens.
 
Server med ris och njut! Superenkelt men ändå ruskigt gott. Fick hålla mig från att slicka tallriken. (Orginalreceptet hittar ni som sagt HÄR). Lyckligtvis fick vi mat över som blev en matlåda jag kunde moffa i mig till lunch idag. Perfekt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: