Julpyssla med Alvert - Dekorera ljus

Dags för decembers andra pyssel här i bloggen. Denna gång skall jag visa er hur ni snabbt och lätt slänger ihop personliga julljus. Lika kul att pynta med hemma som att ta med som gåva när man går bort. Testar ni något av "mina" pyssel får ni gärna länka i kommentarerna/skicka instadirect/tagga min instagram (alvert1993) så jag får se era alster.

Det du behöver är:
Ljus
Bakplåtspapper
Servetter med fina julmotiv
En plattång
 
 
 
Medan plattången värms upp klipper du ut det motiv du vill "klistra fast" på ditt ljus. En regel här är att ju mindre desto lättare att få snyggt så om du känner dig lite osäker kan du prova dig fram först så du får in tekniken. Sära på servettlagren så att du bara har kvar det som motivet faktiskt sitter på.
 
 
Lägg motivet där du vill ha det på ljuset och täck med bakplåtspapper. Du kan fästa det med tejp om du vill men se till att inte köra plattången över tejpen sen(!!).
 
Håll undan fingrarna och dra plattången lite försiktigt över motivet. Du kommer se att det smälter mot bakplåtspappret (jämför bild ett och två). För att inte riskera att bränna fingrarna av mig har jag inget kort på själva värmningsmomentet ;)
 
 
Et voila! Dra bara av bakplåtspappret från ljuset (efter att motivet fått svalna några sekunder) och beskåda ditt mästerverk.
 
Helst hade man ju velat använda en värmepistol för detta men det gissar jag att inte alla har liggandes hemma. Du kan säkert använda dig av ett strykjärn också eller något annat som du kan få tillräckligt varmt. När jag var liten värmde vi en stekspade i metall mot en ljuslåga och höll sedan mot bakplåtspappret till exempel.
 
När du känner dig lite varm i kläderna och den stora traven med ljus med tomtenissar på skulle kunna lysa upp halva västra götaland kan du avancera upp ett steg. Inför första advent gjorde jag t.ex. dessa 4 ljus som nu pryder vårt matsalsbord (denna gång med hjälp av en locktång så det tog ett litet tag). Är löjligt nöjd faktiskt!
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: