I längan på besök

Nu är seminariedelen av kursen i full gång och det betyder att det verkligen är dags att ta tag i pluggandet för min del. Satt i förra veckan och skrev en lista på allt som jag behöver beta av och än så länge har jag kunnat bocka av några stycken punkter i alla fall. Alltid en början.
 
Satt under förmiddagen igår tillsammans med två andra kurskamrater och förberedde en presentation av Aripiprazol, ett av de läkemedel man kan behandla schizofreni med, inför redovisningen på torsdag. Vid lunch begav jag mig för ovanligheternas skull upp till medicinareberget för att köpa mig lite mat och satte mig sedan i längan och pluggade lite tills det att det var dags att cykla hem och hämta på förskolan. Kände mig riktigt nostalgisk av att sitta och plugga där uppe. Så många föreläsningar jag haft där och så många gånger jag traskat fram och tillbaks i den långa korridoren.
 
Som vanligt var det liv och rörelse i korridoren under rasterna för att bli förvånansvärt tyst under föreläsningstidens 45 min. Kan sakna det lite grann ändå, men samtidigt inte. När jag gick på föreläsningar där uppe var det sååå svårt att föreställa sig att jag skulle kunna bli läkare med all information som jag bombaderades med. Nu är istället sjukhuset mitt andra hem där jag både är student och jobbar och det föredrar jag alla dagar i veckan framför en föreläsning om citronsyracykeln i längan.
 

Postat av: Bettan

Haha håller på att plugga in citronsyracykeln nu. Längtar till sjukhuset och klinterminerna!! Berätta gärna mer om skolan och praktiken :)

Svar: Hehe men då var det inte meningen att låta negativ. Hejaheja dig! Bankar man tillräckligt hårt så fastnar det tillslut (i alla fall till tentan). Preklin kommer gå snabbare än du tror och så vips traskar du också runt i sjukhuskorridorerna ;) Om du tycker att preklin är lite tradigt (alla gör inte det) så säger jag bara håll ut, det blir bättre, roligare och mer stimulerande än citronsyracykeln längre fram. Kram!
Alvert

2017-03-28 @ 13:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: