Vecka 25

Vecka 25 är här och så också tredje advent. Bara en vecka kvar till julafton nu (!!) och jag hoppas kunna fixa de sista julklapparna i veckan (ute i god tid som vanligt). Nu tänkte jag bjussa på en liten veckouppdatering så här innan frukost.
 
Barnet:
Nu har vi en liten kille där inne som är ca 30 cm lång och väger ca 600 g. Anlagen till lillens permananta tänder bildas vilka ju inte tittar upp förrens han tappar sina mjölktänder. Huden får nu en lätt rosa ton då de små kapillärerna i husen bildas och näsborrarna som hittills varit stängda öppnas nu vilket tillåter lillebror att träna på att andas in fostervatten.
 
Jag:
Lillebror är verkligen en livlig liten krabat och jag märker att han rör på sig lite extra om jag pratar eller sjunger för honom vilket är väldigt mysigt. Det sysns sedan flera eckor hur han flyger och far där inne och nu känner jag även parkar lite högre upp i magen även fast han fortfarande föredrar att hålla till långt ner och sparka på min blåsa. 
 
Även fast jag inte känner mig så stor än så märks det att det händer saker i kroppen då både fogar och rygg kan säga i från om jag t.ex. burit runt på Vincent mer än vad jag kanske borde göra. Känns som att det är ett karakteristika för hela den här graviditeten det här med att kroppen säger ifrån medan hjärnan lever på som om jag inte vore gravid. Ofta är det någon annan som får säga till mig att sätta mig ner och ta det lite lugnt en stund.
 
Jag är sååå sugen på att komma igång och träna lite mer nu efter att den här eländiga förkylnigen lämnat kroppen och det värsta julstöket är över men vi får se vad jag orkar med. Med tanke på att ryggen börjat göra lite ont så känns det ju ganska rimligt att i alla fall träna lite bålstabilitet. Det är ju ändå några veckor kvar av den här graviditeten om man säger så. 
 
 

Postat av: K

Vill du dela med dig av dina planer om hur du tänker kring T9. Förstår om det är svårt att planera då du inte vet hur kroppen orkar eller om något dyker upp men hur tänker du kring den föräldraledighet och studieuppehåll?

Svar: Det kommer jag absolut att göra! Har fått frågan av flera så det blir ett separat inlägg om detta lite längre fram ;) Precis som du säger är det ju svårt att planera i förväg men vi har ju i alla fall en idé om hur vi skulle vilja ha det. Håll utkik och god jul!! :D
Alice Valfridsson

2017-12-17 @ 19:10:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: