Konsten att prata

Dag två avverkad på praktiken och jag måste säga att jag är mer än nöjd. Vi har fått en fantastisk handledare som verkligen brinner för både sitt yrke och för att lära ut. Han tar sig tid att svara på alla våra tusentals frågor, ge oss konkreta råd men även feedback på det vi gör. Alla i vår grupp har fått ta egna patienters anamnes (sjukdomsberättelse) som vi filmat in. Lite smått nervöst måste jag väl säga men jag blev faktiskt glatt överraskad över hur bra det gick och hur mycket jag faktiskt lyckades få med i mitt patientsamtal. Har aldrig reflekterat över hur mycket samtalsteknik som faktiskt ligger till grund för mötet mellan läkare och patient.
 
Sedan har vi tillsammans med vår handledare tittat på videosarna och fått ge varandra konstruktiv kritik vilket varit minst lika lärorikt. Vi har även fått öva på att skriva journal, vilket också det är en hel vetenskap i sig och idag på eftermiddagen tränade vi på status (kroppsundersökning).
 
 
Vi kommer ha en praktisk tentamen förutom den vanliga teoretiska den här kursen där vi skall ta en anamnes på en patient, göra en fullständig status och sedan skriva en inläggningsjournal. Låter mycket lättare än vad det är kan jag lova. Särskilt när man är helt grön. Det är enormt många grejer man skall komma ihåg under själva statusdelen (massvis med tester som testar nervsystemet bland annat) och då skall vi ändå bara kunna en bråkdel av allt som finns.
 
Med vår grymma handledning skall det nog i och för sig inte bli några problem. Älskar verkligen att få göra lite praktiskt nu efter så många terminer teori. Även fast det skrämmer skiten ur mig så kan jag verkligen se mig där i läkarpyjamasen en dag som färdig läkare med egna patienter.Ett helt fantastiskt spännande yrke helt klart.
 

Postat av: Rebecka V

Du är grym! 👊🏻👊🏻

Svar: Haha tack för peppen!!
Alvert

2016-02-04 @ 21:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: